Silvan’da Mescit, Tekel, Konak mahallerinde süren ancak akşam saatlerinde ilçenin tamamında hakim olan çatışmaların 7. Gününde de yine siviller yaşamını yitirdi.

Silvan'da kahve taranmasıyla ilgili konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, kahvehanenin zırhlı araçlarca tarandığını, araç plakasının ve çeşitli kanıtların ellerinde olduğunu söyledi.

Hasan Akbaş'ın Evrensel'de yer alan haberine göre yaşamını yitiren Mehmet Gündüz adlı yurttaşın sokağa çıkma yasağının bulunduğu Konak mahallesindeki evine gitmek isteyen Milletvekilleri ile HDP yöneticileri de mahallelere sokulmadı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Orayı bir zırhlı polis aracı tarayarak bölgeden hızla uzaklaşmış. Onlarca görgü tanığı var. Buradaki herkes şahittir. Bunu çarpıtmaya gerek yok. Bu bölge üstelik sokağa çıkma yasağının olmadığı ve en işlek caddelerdendir. Bu konuyla ilgili adli, idari makamlardan herhangi bir açıklama yapılmıyor ancak bu konuda elimizde kanıtlar var. Aracın plakasını biliyoruz. Tüm kanıtlar var elimizde."

7 GÜNDE 6 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Şimdiye kadar Yakup Sinba adlı yurttaşla birlikte 6 sivilin yaşamını yitirdiğini açıklayan Demirel, “mahallere giriş yapamıyoruz. Başka cenazelerde olabilir ama haber alamıyoruz” dedi.

Demirel, “Artık sokakta, çay içerken yahut ekmek almaya giderken insanlar keskin nişancılar veya zırhlı araçlar tarafından rahatça öldürülebiliyor. Büyük bir katliam provası yaşanıyor adeta. Günlerdir burada çatışmaların önüne geçmek ve durdurmak istiyoruz ama sürekli gaz yiyoruz, plastik mermi atılıyor üzerimize. Şu an mahallelerde iletişim kesilmiş, internet kesilmiş durumda. Hiçbir şekilde mahallelere girilmiyor. Haber alınamıyor. İçeride tamamen sivil halk vardır. Evlerinden dışarı kafalarını çıkaramaz durumdalar. Ne yiyip ne içtikleri bilinmiyor. Belki daha fazla cenaze var ama bilemiyoruz. Çünkü ne haber alabiliyoruz ne de bilgi. Biran önce bu durumun sonlandırılması gerekiyor” diye konuştu. (Evrensel)