HDP (Halkların Demokratik Partisi) Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan, Lice'de yürütülen askeri operasyonun "tarihin en büyük operasyonu" olarak nitelendirerek, 90'larda başlayan operasyonların günümüzde devam ettiğini vurguladı. Şimdi yürütülen askeri operasyonların 90'larda da uygulandığını hatırlatan Nursel Aydoğan, bunun sonuç vermeyeceğini bir kez daha yineledi. 

JINHA’nın haberine göre; Diyarbakır'ın Lice ilçesinde "sokağa çıkma yasağı" ilan edilerek başlatılan askeri operasyon bölgesine gitmek üzere Diyarbakır'dan yola çıkan heyet engellenirken, tüm engellemelere rağmen bir grup 6 saat sonra ilçeye giriş yapabildi. 

İlçeye girebilen ve aralarında HDP Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Sibel Yiğitalp'in de bulunduğu heyet, ilçe halkına ziyarette bulundu. Ardından çarşı merkezinde basın açıklaması gerçekleştirildi.

'17 BİN DEĞİL 27 BİN ASKER DE KATILSA SONUÇ VERMEYECEK'

Nursel Aydoğan, "90'larda yapılan operasyonlarda sonuç alınsaydı. Şimdi aynı operasyonlar yapılmazdı. 90 yıllık Türkiye tarihi de bize bunu göstermiştir. 17 bin değil 27 bin asker de katılsa bu operasyonlar ile Kürt sorunu çözülmez" dedi. 

AKP'nin yürüttüğü operasyonların "öl-öldür" politikası olduğunu söyleyen Aydoğan, operasyonların merkezinden AKP'ye şu sözlerle seslendi: "Artık yeter her şeyin bir sonu vardır. Bunun da bir sonu olacaktır."