HDP İstanbul İl Eş Başkanı Mustafa Avcı, 8 Nisan günü İstanbul Kadıköy’de yapılacak ‘Mutlaka Kazanacağız’ mitingine katılım çağrısı yaptı.

Yapılan çağrıda, “Türkiye’nin geleceğini isteyen herkesi mitingimize davet ediyoruz" denildi. 

Dihaber’de yer alan habere göre, Kadıköy Yeni Salı Pazarı’nda gerçekleşecek mitinge konuşmacı olarak Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu ve eski Mardin belediye başkanı DBP’li Ahmet Türk katılacak.

Saat 13.00’da başlayacak ve 18.00’a kadar sürecek mitinge, 100 bini aşkın kişi bekleniyor.

“KÜRT DÜŞMANLIĞINI BU HALK ÇOK ÇEKTİ”

HDP’li Avcı, mitingin İstanbul’da ‘Hayır’ için yapılacak tek miting olacağını ve ‘Hayır’ cephesi içindeki tüm bileşenlerin katılacağını ifade etti.

Aynı gün AKP’nin de İstanbul’da ‘Evet’ için ‘Tek dil, din, ırk, bayrak’ mitingi düzenleyeceğini hatırlatan Avcı şunları söyledi: “Tekçi zihniyet ve Kürt düşmanlığından bu halk çok çekti. Bizde çokluk adına Türkiye’de yaşayan 81 milyon insanın bir arada eşit ve özgür bir şekilde barışçıl ve demokratik bir ortamda özgürce yaşayabilme mesajını vereceğiz. Türkiye’nin geleceğini isteyen herkesi mitingimize davet ediyoruz.”