HDP Kadın Meclis Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir sosyal medya hesabından Erdoğan'ın kayyım tehdidine tepki gösterdi.

Taşdemir, Twitter hesabından Erdoğan’ın sözlerinin olduğu haberi alıntılayarak, “Halk HDP'yi desteklemiyor yalanı tutmayınca bu seferde tehdit ve şantajla yıldırmaya çalışıyorlar. Bu AKP’nin yenilgisinin itirafıdır” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kızılcahamam'da 2019'un Mart ayındaki yerel seçimlere ilişkin, kayyım tehdidinde bulundu.

Erdoğan, "Şimdi Mart seçimleri geliyor. Teröre bulaşmış olan bu kişiler sandıktan çıkacak olursa beklemeden, anında gereğini yapıp kayyum atarız." dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Yoğunlaşan ekonomik saldırıların da hedefi belli. Dikkat edin ülkemiz geliştikçe, güçlendikçe, çıkarlarını korumak için daha kararlı davrandıkça saldırıların da şiddeti artmıştır.

IMF borcunu tamamen sıfırladığımız bir dönemde gezi olaylarının başlaması tesadüf değil. Hemen bir saldırıya girdiler ve rakamlar çift haneli oldu.

24 Haziran seçimleri sonrasında kur üzerinden tetiklenen ekonomik operasyonları da tesadüf olarak görmüyoruz."

'YENİLGİNİN İTİRAFI'

HDP Kadın Meclis Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir sosyal medya hesabından Erdoğan'ın kayyum tehdidine tepki gösterdi.