Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi, 1 Kasım seçimleri için herkesi müşahid ve okul sorumlusu olmaya çağırdı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay tarafından yapılan açıklamada, HDP’nin dostları ve gönüllülerine yaptıkları “Sandık Kurulu Üyeliği Kampanyası”nın, halkın desteği ve yoğun ilgisi ile başarılı bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.

İMC'de yer alan habere göre, açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

’90 BİN GÖNÜLLÜ DESTEK SUNDU'

“Sandık kurulu üyeliği kampanyası ile Türkiye geneli sandıklarda 90.000’e yakın gönüllü HDP’ye desteğini sundu. Bu halkların dayanışmasının önemli bir işaretidir, 12 gün gibi kısa bir sürede, bu sayıya ulaşılması, halkların sandık güvenliğini sağlamak konusundaki iradesini göz önüne sermiştir.

“Bu seçim dönemi, sandık taşıma talepleri ile sandık üzerindeki baskılar ile halkların, sandık güvenliğini sağlama iradesinin köreltilmeye çalışıldığı bir seçim çalışması dönemi olarak devam ediyor. Sandıkların birleştirilerek halkın başka seçim bölgelerinde oy kullanmak zorunda bırakılması, sandık güvenliğinin yeterince sağlanacağı konusunda şüpheler uyandırıyor.

‘HER TÜRLÜ OYUNU SUNACAKLAR'

“İktidarı için savaş çıkarmayı göze alanlar, sandık ve oylar üzerinde her türlü oyunu oynayacaklardır.

“Seçimlerin demokrasi ahlakına uygun seyredebilmesi, inatla kullandığımız oylarımıza sahip çıkmamız için HDP olarak sandık kurulu üyeliğinin yanısıra ayrıca Müşahitlik Kampanyası başlatmış bulunmaktayız.

“Sandık kurulu üyesi veremediğimiz sandıklarda, müşahit görevlendirerek sandık güvenliğini güçlendireceğiz.

“Müşahitlerimiz, sandık kurulu üyesi bulundurduğumuz yerlerde yedek üye olarak görev alacakları gibi, aynı zamanda müşahitler arasından görevlendirilecek okul sorumluları seçim günü, sandık güvenliğinin ana omurgasını oluşturan sandık güvenliği bilişim sistemini kullanacak ve sisteme veri gireceklerdir.

“Sandık güvenliğine destek vermek isteyen, müşahidimiz olarak oyuna sahip çıkmak isteyenler; oy kullanacakları ilçenin HDP örgütüne başvurarak ya da Sandık Kurulu Üyeliği Kampanyası’nda olduğu gibi http://www.barajlariasdagel.org sayfasına girerek başvuru yapabilirler.

‘İNADINA HALKARIN DAYANIŞMASI'

“Halklarımızı sandık güvenliğini sağlamak, oylarına sahip çıkmak üzere, insiyatifi eline alarak kendini örgütlemeye çağırıyoruz. Halkların iradesini yok sayanların saltanatını yıkmak, barış, adalet ve demokrasi mücadelesine güç katmak ve farklılıklarımızla birlikte yaşama iradesini yükseltmek için Biz’lere katılın!

“Sandığa tehdit varsa, inadına halkların dayanışması var.”