Halkların Demokratik Partisi (HDP), Eskişehir’de Gezi eylemleri döneminde polis ve sivillerin ortak saldırısı sonucu öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın yarın (26 Aralık Cuma) görülecek olan davası için 'katılım' çağrısı yaptı.

HDP açıklamasında, Kayseri Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davada karar aşamasına gelindiği ve davadan tüm demokratik kamuoyunun beklentisinin faillerin caydırıcı cezalara çarptırılması olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bu ülkede gerçek barışın gerçek demokrasinin yaşam bulması için katillerin yargılanması gerekmektedir. Cezasızlık politikaları sadece daha büyük yıkım ve uçurumlara neden olmaktadır. Mahkemeler katilleri aklamaktan vazgeçmelidir," denildi.

"Adalet bir gün herkes için gerekli olacaktır" şiarıyla Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin ve yakınlarının yanında olduduklarını belirten HDP, "faillerin caydırıcı cezalara çarptırılması için davanın sonuna kadar takipçisi olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz," dedi.

HDP İstanbul Milletvekili ve HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel ile parti yöneticilerinin de katılacağı Ali İsmail Korkmaz davasını takip etme çağrısı yapan HDP, yaptığı açıklamada, "failler cezalandırılıncaya kadar adaletin yanında taraf olmaya çağırıyoruz," dedi.

Kaynak: Demokrat Haber