Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) 11 Şubat Pazar günü yapılacak 3’üncü Olağan Kongre'ye ilişkin çalışmalar sürüyor.

Kongreye çok az bir süre kala Eş Genel Başkanlar Serpil Kemalbay ile Edirne Cezaevi’nde bulunan Selahattin Demirtaş’ın yerine seçilecek isimlerle ilgili arayışta sona gelindi.

BULDAN'IN YERİNE KERESTECİOĞLU

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, TBMM’de dün yapılan kongre öncesi son grup toplantısında kürsüye çıkan Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay’ın yerine Meclis Başkanvekili Pervin Buldan’ın aday olması kesinleşti.

Parti yönetimi ile dün bir araya gelen bileşen parti temsilcileri, Pervin Buldan'ın kadın aday olarak gösterilmesi konusundaki görüşünü iletti. Buldan’ın Eş Genel Başkanlığa seçilmesi durumunda Meclis Başkanvekilliği’ne HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu’nun aday gösterileceği ifade ediliyor. HDP’nin yeni Grup Başkanvekili olarak ise Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın ismi geçiyor.

BİLGEN'E ŞERH

HDP’de, cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın yerine oturacak isim konusunda uzun süre uzlaşı sağlanamadı. Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Mardin Milletvekili Mithat Sancar’ın ardından ibre şimdi de Ekonomiden ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli'ye döndü.

Edinilen bilgilere göre, yapılan toplantılarda bileşenler, parti yönetimine Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’in getirilmesine ilişkin itirazlarını dile getirdi. Bileşen parti temsilcilerinin Bilgen’in Parti Sözcüsü olarak görevine devam etmesini istediği öğrenildi.

SÜRPRİZ BİR İSİM DE ÇIKABİLİR

Parti yönetiminin, bugün yapacağı son toplantıdan sonra 25’inci Dönem'de İstanbul Milletvekilliği yapan Temelli ismini eş genel başkan adayı olarak açıklaması bekleniyor. Temelli ile Buldan’ın HDP’nin yeni Eş Genel Başkanları olması beklenirken kulislerde erkek Eş Genel Başkan için sürpriz bir ismin de açıklanabileceği ifade edildi. Partiden bugün ya da yarın yapılacak resmi açıklama ile adayların resmen duyurulması bekleniyor.

Kaynak: BirGün