Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekili adayı olmak için yapılan başvurular sona erdi. HDP’nin seçim barajını yıktığı 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Diyarbakır’da 141 kişi başvuru yaparken, bu sayı 24 Haziran seçimleri için 234 kişiyi buldu. Aday adaylarının 68'i kadın.

HDP İl Eş başkanı Mehmet Şerif Camcı, partilerine olan ilgi ve seçim hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

‘HALK HDP’YE SAHİP ÇIKTI’

Partilerine yönelik tüm engellemelere rağmen yapılan başvurularla halkın büyük teveccühü olduğunu vurgulayan Camcı, başvuruların kendilerini oldukça motive ettiğini söyledi.

Camcı, "Partimiz, halkın taleplerini gerçekleştireceği inancı bir kez daha yapılan başvurular ile pekiştirilmiş oldu" dedi.

‘ÇALIŞMALARIMIZI YÜZ YÜZE YÜRÜTECEĞİZ'

Seçim çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede bulunan Camcı, "Herkesle birebir buluşmayı hedefleyen bir tarzda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Medyada, Kürtlere yönelik ambargonun ötesinde karalama kampanyalarını yürütüldüğünü biliyoruz. Bunun için bire bir tüm seçmenler ile yüz yüze gelerek, daha etkili bir çalışma yürüteceğiz" diye aktardı.

'SORULACAK HESABIMIZ VAR'

Seçmenler ile yapılacak yüz yüze çalışmalarda özellikle son 2 yılda bölgede yaşanan hak ihlallerine ilişkin mesajların verileceğini aktaran Camcı, "Son 2 yıldır, anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan getirildi. Buna dair sorulacak hesabımızın olduğu mesajını vereceğiz. Soracak hesabı olan herkesi de HDP etrafında bütünleşmeye davet edeceğiz" diye konuştu.

'SEFERBERLİK BEKLİYORUZ'

Halkın, HDP ile bütünleştiğini ifade eden Camcı, "Yakalanan bu bütünlüğün daha da büyütülmesi için gönlü HDP'den yana olan herkesin kendisini bu seçim çalışmalarının bir öncüsü olarak hareket etmesini bekliyoruz. Kendi çevresinde kim varsa seçim çalışmalarına seferber etmesini bekliyoruz. Hep birlikte gelin bu çalışmaları yürütelim" çağrısında bulundu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı