Almanya’nın Bochum kentinde yapılan Kuzey Kürdistan ile dayanışma etkinliğine telefon aracılığıyla katılan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “Acılıyız, yastayız ama başımız dik. Cizre’de tarihi direniş yaşanıyor. Avrupa’daki halkımız bu direnişe sahip çıkması için sokaklara inmeli” çağrısında bulundu.

Avrupa’da, öz yönetim direnişleriyle dayanışma etkinlikleri devam ediyor. Bu çerçeve de dün Almanya’nın Bochum kentinde Sur, Cizre, Silopi olmak üzere Kürt kentleri ile dayanışma amacıyla “Berxwedan Jiyane” sloganıyla bir dayanışma etkinliği düzenlendi. 

Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Türk devletin yaptığı katliamları kınanarak, direnişe destek verme çağrısı yapıldı. 

Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise telefon aracılığıyla etkinliğe katıldı. Sarıyıldız, Cizre’de tarihin yeniden yazıldığını belirterek, ”Acılıyız, yaralıyız ama başımız dik. Çünkü burada yeniden tarih yazılıyor. Avrupa’daki halkımızdan isteğimiz, destek mücadelesini daha da yükseltmesidir” dedi.

‘CİZRE’NİN BAŞI DİKTİR’

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, telefon aracığıyla etkinliğe katılarak Cizre’de yaşananlara ilişkin bilgi verdi. 

“Değerli arkadaşlar, aziz dostlarımız, cefakar ve kahraman halkımız. Cizre’nin direniş ruhuyla sizleri selamlıyorum” diyerek, konuşmasına başlayan Sarıyıldız, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Sömürgeci güçler, talan, soykırım ve katliamın tarihini yazıyor. Halkımız ise buna karşı direniş ve kahramanlığın tarihini yazıyor. Cizre halkı direniş tarihi halkasına yeni yeni direnişler yazdırıyor. Büyük bedeller ödeyerek, bunu yapıyor. Bugün Cizre’de her gün ölümler yaşanıyor. Evler ve sokaklar bombalanıyor. Şehirlerimiz virane oluyor. Devlet bütün ahlaksızlığı ve pervasızca halkımıza saldırıyor. Halkımız ise insanlık değerleriyle direniyor. Acılı ve zorlu günler geçiriyoruz. Cizre şuanda yaralı, acılı ve ama başı diktir. Halkımızın umudu ve onurudur. İnsanlık değerlerini en üst seviyede savunuyor. Bundan dolayıdır halkımıza her gün saldırı ve katliam fazlasıyla kat be kat dayatılıyor. 24 saattir 30 arkadaşımız bir binada yaralı bekletiliyor. Cihan Kahraman, arkadaşımız yaşamını yitirdi. Cihan’ın durumu iyiydi, ama hastaneye götürmemize izin verilmediği için yaşamını yitirdi. Bu büyük bir vahşettir, insanlık ayıbıdır. AHİM Cihan için tedbir kararı aldı. Bu karar uygulanmadı. Türk devleti hukuk ve insanlık ölçüleri çiğniyor.”

‘AVRUPA’DAKİ HALKIMIZ AYAĞA KALKMALI’

Cizre’den Avrupa’daki Kürtlere seslenen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “Cizre’nin direnişi için Avrupa’dan halkımız büyük bir destek ve dayanışma içerisinde olduğunu biliyoruz. Ama bu yetmez. Eğer biz her gün sokaklara çıkmasak, direniş içerisinde olmasak Cizre’de halkımız katliamlardan geçer. Onun için bu tarihi günlerde Cizre’ye sahip çıkılması önemlidir. Halkımıza çağrımız, sahip çıkma eylemleri en üst düzeyde çıkarmalı” dedi. 

Sarıyıldız, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Nasıl DAİŞ kuşatması kırıldıysa Cizre kuşatması da öyle kırılacak. Çünkü bir güç ve irade oluşmuştur. Bugün Cizre’deki kuşatmada kırılacak. Özgürlük ve gelecek halkımızın olacak. Bunun için Avrupa’daki halkımız ayağa kalkmalıdır.”

(Kaynak: ANF)