HDP ve DBP Diyarbakır İl Örgütleri önemli bir uyarı yaparak seçmenlerin oy verme saatlerine dikkat etmesini istedi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: “İnadına barış inadına HDP sloganıyla 1 Kasım seçimleri bölgemizin tüm illerinde olduğu gibi Amed şehrimizde de oy verme işlemi sabah 07:00 başlamış Türkiye saati ile 16:00’da son bulacaktır.

Bazı sosyal medya hesaplarında oy verme işlemi yanlış olarak verilmektedir. Halkımız, oy verme işleminin saat 16:00’da son bulacağını bilmelidir. Özgürlük ve direniş ruhu ile sandıklarımızı koruyarak oy verme işlemi tamamlandıktan sonra da sayım işlemi sırasında herhangi bir müdahale olmaması için oy torbaları adliyeye ulaşana kadar tüm halkımız iradesine sahip çıkmalıdır.”

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklamasına göre sandıkların saat 16:00’da kapanacağı iller şöyle: Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis.

Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa sandık kurulu başkanı, seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek.