Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) CHP ve HDP tarafından gönderilen milletvekili danışmanları listesindeki bazı kişiler, MİT’ten gelen “sakıncalı” yazısıyla veto edildi.

Bu keyfi engellemeyle ilgili bilgi almak isteyen grup yönetimlerine Meclis yetkilileri tarafından, konuya dair sadece “Arşiv araştırması neticesinde güvenlik açısından uygun görülmediği” cevabı verilirken, ayrıntı hakkında ise açıklama yapılmadı.

SOSYALİSTLERİN TÜM BAŞVURULARI REDDEDİLDİ

Türkiye İşçi Partisi Kurucu üyeleri ve HDP milletvekilleri Erkan Baş ile Barış Atay’ın da danışmanlık başvurularının tümü reddedildi.

Baş ve Atay’ın tüm başvurularının reddedilmesi, Meclis’teki sosyalistlere ve HDP vekillerine keyfi biçimde engelleme yapıldığı yorumlarını güçlendirdi.

HDP GİRİŞİMDE BULUNACAK

HDP, danışmanların göreve başlamasına dönük keyfi engellemeye karşı girişimlerde bulunacağı, bu çerçevede TBMM Başkanvekili Mithat Sancar ve partinin Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen'in Meclis Başkanı Binali Yıldırım’la görüşeceği öğrenildi.

YASA NE DİYOR?

Yasaya göre bir milletvekili 3 kişiyi danışman olarak görevlendirebiliyor. Görevlendirilen kişiler 1’inci danışman, 2’nci danışman ve yardımcı personel olarak çalışıyor.

Kaynak: İleri Haber