Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan Kemalpaşa Eğitim-Sen Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Yurtsever Ateş hakkında, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kemalpaşa ilçesinde düzenlediği toplantıya katıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan Kemalpaşa Eğitim-Sen Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Yurtsever Ateş hakkında, okulda ve okul dışında HDP çalışması yaptığı, HDP'nin Kemalpaşa ilçesinde düzenlediği toplantılara katıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Ateş'in ifadesini almak için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli eğitim denetmeni Ferzent Bulum Anadolu Lisesi’ne giderek, Ateş'le görüştü. Denetmen, 'terör propagandası yapıyorsunuz, tehlikeli sularda yüzüyorsunuz, buradaki süreç bitince savcılık süreci de başlayacak' diyerek Ateş'i tehdit etti. Soruşturma dosyasına delil olarak okul idaresi tarafından sunulan; "HDP Kemalpaşa" isimli siteden alınan HDP'nin Kemalpaşa ilçesinde gerçekleştirdiği toplantı fotoğrafları, facebook ağında paylaşılan Kobanê ile ilgili haberlerin yer aldığı öğrenildi. Soruşturmanın devam ettiği Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'nde daha öncede Gezi eylemlerine katıldığı gerekçeyle Ateş'e soruşturma açıldığı ama bir sonuç elde edilmediği öğrenildi.

Eğitim-Sen 4 Nolu Şube Başkanı Cevat Düzci, Ferzen Bulum Anadolu Lisesi'ndeki soruşturmayı takip ettiklerini, okul müdürlerinin değiştirilmesiyle Eğitim-Sen'li öğretmenlerin üzerinde baskının her geçen gün daha fazla arttığını söyledi.

Düzci, edilgen, idareden gelen her isteği kabullenen bir yapı istendiğini belirterek, "Okulda dirençli gördükleri arkadaşları yıldırmaya yönelik baskılar sürüyor, bu soruşturmalar da bunun göstergesi" diye konuştu.

Okulların birçoğunda benzer durumların yaşandığını söyleyen Düzci şunları ifade etti: "HDP yasal bir parti. Diğer partiler ne kadar meşruysa aynı şekilde o meşrutiyeti HDP de taşıyor. Arkadaşlarımız kurumsal çalışmalar içinde olabilir, herhangi bir partide olabilir kesinlikle siyasi partilere gidip gelmek suç teşkil etmez."

Bunu suç olarak gören düşüncenin kendisi sakıncalı olduğunu vurgulayan Düzci, böyle bir suçlamanın ve soruşturmanın kabul edilmeyeceğini ifade etti. (ANF)