HDP milletvekilleri, partinin genel merkezi tarafından çıkarılan program kapsamında tecrit ve açlık grevleri eylemleri için nöbet eylemi başlatıyor.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 84'üncü gününde devam ediyor.

Güven’in yanı sıra aynı taleple cezaevlerinde tutukluların 16 Aralık’ta başlattığı açlık grevi 46’ıncı, Federe Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Hewlêr’de Nasır Yağız’ın eylemi 71’inci, Birleşik Krallık’ın Galler bölgesinde İmam Şiş’in eylemi 45’inci, Fransa’nın Strazburg kentinde ise bir grubun başlattığı eylem 45’inci gününde.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi tarafından tecrite karşı ve açlık grevi eylemlerine destek olmak amacıyla program çıkarıldı.

Program kapsamında her gün 2 HDP’li milletvekilinin katılımıyla Leyla Güven için ziyaretlerin kabul edildiği Diyarbakır’da bulunan DTK binasında nöbet eylemi başlatıyor. Yarın başlatılacak eyleme ise 6 milletvekili katılacak.

Nöbet eyleminde cezaevlerinde açlık grevinde olan kişilerin hayat hikayeleri anlatılacak. Ayrıca Leyla Güven nöbet eylemine görüntülü olarak katılıp, mesajlarını paylaşacak.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı