HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Şırnak’taki seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Resmi olmayan sonuçlara göre Şırnak’ta AKP yüzde 61,72 ile belediyeyi kazandı. İl Genel Meclisi’nde ise AKP’nin oyu yüzde 31.97 iken HDP’nin oyu yüzde 57.53. Oluşan tablo hakkında yorum yapan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, “İl genel meclisindeki oylara baktığımızda asker ve polislerin nasıl oy kullandığını görebiliriz. Bu tabloya göre Şırnak’ı biz kazandık…” ifadelerini kullandı.

‘BU BİR DARBEYDİ’

Duvar’dan Hacı Bişkin’in harbine göre, Seçimden önce HDP milletvekilleri asker ve polis ikametgahlarının Şırnak’a taşındığını söyleyerek birçok kez itiraz etti. Fakat HDP’nin bu itirazları reddedildi.

Seçim günü sürpriz yaşanan illerin başında yer alan Şırnak yüzde 61,72 ile AKP yönetimine geçti. Ancak, İl Genel Meclisi’nde ise HDP’nin almış olduğu oy oranı AKP’nin almış olduğu oyun neredeyse iki katı.

Tabloya bakıldığında Şırnak halkının HDP’ye oy verdiğini söyleyen HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, “Bu tablonun bir kronolojik sıralaması var. Şırnak’ın yüzde 60’ı sokağa çıkma yasaklarında yok edildi. Daha sonra yapılan TOKİ konutları bir türlü halka teslim edilmedi. Seçmen listeleri askıya çıktığında Şırnak merkeze 9 bin asker ve polisin kaydırıldığını gördük. AK Parti başvurduğu hilelerle hukuka aykırı bir şekilde asker, polis ve kendi yandaşlarının ikametgahlarını değiştirdi. Biz burada devlete karşı seçime girdik. Bu bir darbeydi” dedi.

‘HDP AKP’Yİ İKİYE KATLADI…’

Şırnak’ta itirazlarının sürdüğünü belirten Kaçmaz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar konuyu taşıyacaklarını söyledi.

Kaçmaz son olarak şöyle devam etti:

 “AK Parti’nin Şırnak’ın il genel meclisinde almış olduğu oy oranına bakalım. İl genel meclisinde HDP, AK Parti’yi ikiye katlamış. Sadece belediyede almış aldıkları oy oranıyla bu hukuksuzluk kanıtlanmış oluyor. AK Parti, Şırnak’ı kazanmadı. Seçmenlerin ikametgahları buraya taşındığında da defalarca söyledik. Şırnak’ın alt yapısı da buna müsait değil. Bu kadar seçmenin yaşayabileceği konut bile yok. Seçim günü zırhlı araçlarla şehir dışından, üs bölgelerinden seçmen taşıdılar. Silah zoruyla kazandılar. Bütün imkanlarımızı kullanacağız. İtirazlarımız sürüyor. Bütün hukuki yollara başvuracağız. Bu hukuksuzluğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de taşıyacağız.”