Şırnak'ta devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonların 55'inci gününde devlet güvenlik güçleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in evine baskın yaptı. 

DİHA’nın haberine göre; evde bulunan HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Şırnak Belediyesi Eş Başkanı Serhat Kadırhan ve HDP Şırnak İl Eş Başkanı Sekvan Kılınç'ın evden çıkmasıyla evi basan özel harekâtçılar, evin anahtarının getirilmesine izin vermeyerek, kapıyı kırarak içeri girdi. 

Özel harekatçılârın evdeki aramaları sona erdi. Birlik'in evi dağıtılırken, bazı eşyalara ise zarar verildi. 

"KENTTEN ÇIKAMAZSINIZ"

Öte yandan yasak nedeniyle Şırnak’tan göç ederek kentin çevresine yerleşen yurttaşların sorunlarıyla ilgilenmek için kentten çıkan Öztürk, Kadırhan ve Kılınç’ın araçları ise Şırnak'ın girişindeki Uludere yol ayrımında durduruldu.

Öztürk, Kadırhan ve Kılınç'ın aracını Şırnak'ın girişindeki Uludere yol ayrımında durduran özel harekâtçılar, haklarında "sokağa çıkma yasağını ihlal"den işlem yaptı.

Zırhlı araçların üzerindeki silahların namlularını araca doğrultan özel harekâtçıların Öztürk, Kadırhan ve Kılınç'a "kentten çıkamazsınız" dediği de belirtildi. 

Kentten çıkışı engellenen Öztürk, Kadırhan ve Kılınç, bulundukları eve geri döndü.

(Kaynak: DİHA)