HDP İzmir İl Örgütü binasına silahla saldıran, binayı ateşe veren ve parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldüren katil Onur Gencer’in Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait silahlarla çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

Suriye'den Antep'e geçen Gencer'in, "Görev dönüşü" notuyla bir fotoğraf paylaştığı da görüldü.

İktidarın hemen her açıklamasında hedef göstermesinin ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kapatılması istemiyle ikinci kez iddianame hazırlamasının ardından bugün HDP İzmir İl Binası'na Onur Gencer isimli bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldüren Gencer, parti binasını da ateşe verdi. 27 yaşındaki saldırgan gözaltına alınması sonrası götürüldüğü İzmir Terörle Mücadele Şubesi’nde alınan ilk ifadesinde, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” yönünde ifade verdi.

SALDIRIDAN HEMEN ÖNCE HDP'Yİ HEDEF ALAN PAYLAŞIMLAR

Saldırgan Gencer'in sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarıysa dikkat çekti. Saldırgana ait ‘onur_gencer1994’ isimli Instagram hesabından Suriye'de bulunduğu ve silah taşıdığı görüntüleri paylaşıldığı ortaya çıkıldı. Gencer'in birçok paylaşımında ırkçı ve cinsiyetçi bir dil kullanarak Kürt halkını hedef aldığı görüldü.

Gencer'in saldırıdan hemen önce yaptığı paylaşımların, "Ulan Ermeni dölleri, hayatınızı ….Kin yuttum kan kusturacağım hepinize", "Kin yuttuk, kan kusturacağız" ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

SURİYE'DE TSK ENVANTERİNE KAYITLI SİLAHLARLA GÖRÜNTÜLER

Saldırgana dair en dikkat çeken fotoğraflar ise Suriye'de TSK'ya ait silahlarla paylaştığı fotoğraflar oldu.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, saldırganın sağlık personeli olduğu ve istifa ettiği belirtilirken Suriye'nin ardından Antep'te paylaştığı fotoğraflarda "Görev dönüşü" notu düştüğü görüldü.

Gencer'in "Suriye hatırası" diyerek paylaştığı fotoğraflarda elinde tuttuğu MPT-76 model silahın TSK envanterinde bulunan kolluk birimleri tarafından kullanıldığı biliniyor.

TSK envanterine ait silahlarla görüntü veren Gencer'in Halep'te çekilen başka fotoğraflarında da bozkurt işareti yaptığı ve yanında askeri kamuflaj giyen başkalarının bulunduğu görüldü.

SADAT BAĞLANTISI

Gencer'in bu görüntüleri akılları Suriye'de TSK-ÖSO işbirliğiyle yapılan operasyonları akla getirdi. Bu operasyonlarda ise Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş (SADAT)’ın ismi öne çıktı. SADAT’ın kurucuları arasında yer alan Adnan Tanrıverdi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını da yaptı.

SADAT'ın ismi geçtiğimiz haftalarda suç örgütü lideri Sedat Peker'in videolarında da öne çıktı. Peker, SADAT eliyle kendisi üzerinden El Nusra'ya silah gönderildiğini itiraf etti.

HDP'Lİ KAYA: SALDIRGAN SADAT EĞİTİMİ ALDI

HDP Milletvekili Hüda Kaya da, saldırıyı protesto etmek için bulunduğu İstanbul Şişhane Meydanı'nda yaptığı açıklamada, Gencer'in SADAT'tan eğitim aldığını söyledi.

Kaynak: Artı Gerçek