İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir ekip, 5 yıldır haber alınamayan Davut Polat’ın Hakkari’de yaşayan ailesine giderek, aileyi HDP binasının önüne gitmeye yönlendirdi. Jandarmanın bu teklifini her defasında geri çeviren aile, çocuklarını HDP’den değil devletten istediklerini belirterek yaşadıkları baskılara dikkati çekti. 

'OĞLUMU İSTEYECEĞİM YER DEVLETTİR'

Oğlu Davut Polat’tan yıllardır haber alamadığını söyleyen anne Mahiye Polat, oğlunun üniversite öğrencisi olduğu sırada birçok kez gözaltına alındığını, tutukladığını ve 18 yıl hapis cezası ile yargılandığını anımsattı. Oğluna verilen hapis cezasının onanmasıyla birlikte kendisinden bir daha haber alamadıklarını söyleyen Polat, “Ben çocuğumu HDP’den değil devletten istiyorum” dedi. 

Anne Polat, oğlunun gittiği yeri devlet yetkililerinin bilmesi gerektiğini dile getirerek, “Oğlum şuan nerede bilmiyorum. Oğlumu isteyeceğim yer devlettir. Evimize gelen jandarmalar bana HDP il binası önünde oturan ailelere katılmamı istedi. Hatta bana ‘Git oğlunu getir, biz sana destek vereceğiz’ dediler. Oğlumun nerede olduğunu ben değil devletin bilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

'TRİLYONLARCA PARA DA VERSELER BÖYLE BİR TEKLİFİ REDDEDERİM' 

Oğlunun 8 yıl cezaevinde kaldığını ve bu sürede fiziki rahatsızlıklar yaşadığını hatırlatan anne Polat, “Ben oğlumu devletten istiyorum. Çünkü benim oğlum hastaydı. Tedavi olmak için İstanbul’a gitmişti ama o arada 18 yıllık cezası onandı. O zamandan sonra bir daha da kendisinden haber alamadım. 2019 yılında bugüne kadar birçok kez jandarma eve gelerek beni Diyarbakır’a gitmem ve ailelerin eylemine katılmam için ikna etmeye çalıştı. Ama ben bu durumu kabul etmedim. Ben HDP’nin önüne gitsem bile oğlumu devletten isterim. Trilyonlarca para da verseler yine de böyle bir teklifi reddederim. Oğlumu sadece devletten istiyorum” diye konuştu.  

İKİ OĞLU CEZAEVİNDE 

Oğlu Davut dışında 2 oğlunun da cezaevinde olduğunu anlatan Anne Polat, “Tutuklu iki oğlum da evli. Çocuklarımın bu zulümden kurtulmasını ve ailelerinin yanına gelmesini istiyorum. Benim tek isteğim cezaevinde olan iki oğlumun bırakılması ve kayıp olan oğlumdan da bir haber almak” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: MA