HDP Güngören ilçe binasına yapılan baskınla aralarında il ve ilçe yöneticilerinin de olduğu 41 kişiden 31 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

HDP İstanbul İl Örgütü, Güngören ilçesinde 1 Mayıs ve seçime yönelik gerçekleştirilen halk toplantısı sırasında HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek ve gazetecilerin de aralarında olduğu 41 kişinin gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar hastane kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada ifadeleri alınanlardan 31 kişi serbest bırakılırken 10 kişi ise hala gözaltında.

HDP’DEN TEPKİ: DAHA GÜÇLÜ ÖRGÜTLENEREK KARŞILIK VERECEĞİZ

HDP gözaltıları protesto etmek amacıyla Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Demir, "1 Mayıs alanına kitleleri taşımak için yoğun bir çalışma seferberliği başlatmıştık. Tüm il ve ilçe örgütümüz seçim tarihi açıklanır açıklanmaz hakla toplantılarla bir araya gelme sürecini başlatmıştık. Demokratik siyasetin önünü kesmeye dönük  hamleler yapılmaya devam ediyor.10 gün önce de Avcılar ilçesinde aynısını yaptılar. Dolayısıyla HDP en diri en örgütlü yapı olmasından kaynaklı bu tarz saldırıların olacağını çok net görüyoruz. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden aksatmadan büyüterek devam edeceğiz. Bu saldırılar antidemokratik saldırılardır bunun karşısında daha güçlü örgütlenme ile karşılık vermek zorundayız" dedi.

Daha sonra konuşan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise, gözaltılara tepki göstererek şunları söyledi: "Biz birkaç yıldır bu operasyonlarla karşı karşıyayız. Arkadaşlarımızı rehin aldılar. Ama şunu anlamıyorlar: Onlar arkadaşlarımıza alıyorlar ama biz yüzlerce olarak yola devam ediyoruz. Milyonlar bu operasyonlara karşı öfkelerini büyütüyorlar. Seçimlere mademki 55 gün kaldı, mademki seçimlerle önümüzü kesmek istiyorlar biz il eş başkanlarımız ve ilçe yöneticilerimiz için daha fazla çalışacağız. Onlara gereken dersi sandıkta çok daha güçlü bir şekilde vereceğiz."