HDP'nin Çınar eş başkan adayı olarak tanıtılmış ancak büyük tepki görmüştü.

HDP'nin Kürt partileriyle ittifakı çerçevesinde Diyarbakır'ın Çınar ilçesinden eş başkan adayı olarak açıklanan Ozan Kardaş, eski sosyal medya paylaşımları tartışmalara ve sert eleştirilere neden olmuştu

Artı Gerçek’ten Remzi Budancır’ın haberine göre, bugün yapılan aday tanıtım toplantısında adı okunmayan Kardaş'ın adaylıktan çekildiği iddia edildi.

Kardaş ve aynı zamanda babası olan KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş’ın toplantıya katılmaması dikkat çekti.

HDP’den alınan bilgiye göre Ozan Kardaş tepki üzerine tanıtım toplantısına çağrılmadı. HDP’nin Çınar’da Kardaş’ın geri çekilmesini ve yeni aday gösterilmesini talep ettiği de iddialar arasında.

Artı Gerçek’e konuşan KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, Ozan Kardaş’ın sosyal medya paylaşımları nedeni ile sorun yaşandığını söyledi.

'Aday tanıtım toplantısında neden yoktunuz?' sorusuna Kardaş, “Ufak bir problem var. Ondan dolayı orada değildik. Sosyal medya paylaşımları nedeni ile. Belki hallolur ya da hal olmaz. O sorunu çözmeye çalışıyoruz” cevabını verdi.

‘KASITLI İFADELER’ DEMİŞTİ

HDP Çınar Belediyesi'ni ittifak yaptığı partilerden KDP-T’ye bırakmıştı. Ozan Kardaş bu ittifak çerçevesinde aday gösterildi. Kardaş aynı zamanda KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş’ın oğlu.

Bir dönem TRT Kurdi'de sunuculuk da yapan Kardaş'ın adaylığının açıklanması seçmenin tepkisine neden oldu. Tepkiye neden olan ise Kardaş’ın sosyal medya paylaşımları.  Kardaş'ın daha önceki hesaplarından yaptığı iddia edilen paylaşımlara ait ekran görüntüsü paylaşan sosyal medya kullanıcıları karara tepki gösterdi.

Adaylığının ardından yeni bir hesap açan Ozan Kardaş ise tepkilerin ardından şu açıklamayı yaptı: “22.01.2018 tarihinde HDP Çınar belediye eş başkanlığım açıklandıktan sonra, sosyal medyada kimi bilinen çevrelerce ittifak ruhunu zedeleyici kasıtlı ifadelere yer verilmiştir. Hakkımda isnat edilen sözler gerçeği yansıtmadığı gibi sahte hesaplar kullanılarak yapıldığı sarihtir. İş bu nedenle değerli halkımızın eski dönemlere ait kimi eleştirel paylaşımlarımı kullanarak yapılan sahte algı çalışmalarına itibar etmemelerini rica eder, Çınar seçimleri tarihin en yüksek oyuyla kazanacağımızdan korkan çevreler bilsin ki; birlikte kazanacağız.”

Kaynak: Artı Gerçek