Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından hazırlanan "Kayyım Raporu" hakkında toplatma kararı verildi. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 Mart tarihinde "Terörle Mücadele Kanunu"nun 7/2'inci maddesi kapsamında “Örgüt propagandası yapmak" iddiası ile başlatılan soruşturma kapsamında Siirt Sulh Ceza Hakimliği aynı gün "talebi uygun" bularak, toplatma kararı verdi.

Mahkeme kararı Basın Yayın Kanununun 25'inci maddesi kapsamında aldığı belirtilirken, ilgili karar kapsamında raporun basımı, satışı ve dağıtımı da yasaklanarak, tüm baskılarının toplatılarak, el konulması kararı verildiği belirtildi.

HDP 28 ŞUBAT'TA RAPORU AÇIKLAMIŞTI

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 28 Şubat'ta Diyarbakır'da, 15 Temmuz darbe girişimi ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) Demokratik Bölgeler Partisi belediyelerine atanan kayyumlarla ilgili Türkçe ve Kürtçe hazırladığı raporu bir basın toplantısı ile açıklamıştı.

Açıklamaya, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, belediye eşbaşkan adayları, HDP ile ittifak sağlayan Kürt partileri ve yerine kayyum atanan DBP’li belediye eşbaşkanları katılmıştı.

Kitapçık haline getirilen rapor basın mensuplarına da dağıtılmıştı.