HDP Ankara İl Örgütü’nün “Newroz Coşkusuyla Faşizme Karşı Birlikte Mücadele” sloganıyla duyurduğu ‘Büyük Ankara Mitingi’, 24 Mart Pazar günü saat 14 00’te Kolej Meydanı’nda gerçekleşecek.

HDP Ankara Milletvekili ve Çankaya Belediye Başkan Adayı Filiz Kerestecioğlu’nun yanı sıra sanatçılar İlkay Akkaya, Yasemin Göksu ve Koma Gulen Xerzan da mitinge katılacak.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri 24 Mart’ta gerçekleşecek miting öncesi Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Newroz coşkusuyla barış, özgürlük ve emek mücadelemizdeki yürüyüşümüzü inançla sürdüreceğiz. Newroz coşkusuyla faşizme karşı birlikte mücadeleye. Tüm Ankara halkını 24 Mart’ta saat 14:00’de Kolej Meydanı’na davet ediyoruz” denildi.

“24 Mart’ta Kolej Meydanı’ndayız” başlığıyla, HDP Ankara İl Örgütü’nden Betül Koca’nın okuduğu basın açıklaması şu şekilde:

‘TECRİTİN TÜM ÜLKEYE YAYILDIĞI ORTADA’

Bizler Newroz’un aydınlattığı mücadele ve emek yolunda, haklarımızın, işçilerin, emekçilerin geleceğini esir alan, bizlere kendi şahsi bekaları için boyun eğmeyi dayatan Dehaklara karşı Kawa ruhu ile tüm halkları baharlaşmaya davet ediyoruz. Dışarıda tecrit içeride çöküntü yaşayan AKP-MHP iktidarının çokça tehditlerde bulunması, tarihte onlarca örneği olan zayıf ve kaybetmek üzere olan tüm diktatörlerin sonu işaret eden çığlıkları olduğunu biliyoruz. Tecritin bugün tüm ülkeye yayıldığı ortadadır.

‘KENTİMİZİ DE KENDİMİZİ DE BİZ YÖNTECEĞİZ’

AKP- MHP bloğunun saldırıları sadece Kürt halkına yönelik değildir, bugün ses çıkaran tüm toplumsal muhalefete yöneliktir. Sofralarımızdan ekmeğimizin küçülmesi, işsizliğin büyümesi devasa boyuta ulaşmasıdır. En ufacık işçi eylemlerine , KHK ile binlerce kamu emekçilerini ihraç ederek, 8 Mart’ta sokağa çıkan kadınlara saldırarak, pazarcısından esnafına, öğrencilere, akademisyenlere kendinden olmayan herkese her geçen gün saldırıyor.Biliyoruz ki halkın yıkım, talan, sömürü, haksızlık, tekleştirme ve yoksulluğa, işsizliğe karşı öfkesi 31 Mart’ta da irade beyanımıza dönecektir. Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz.

‘NEWROZ COŞKUSUYLA FAŞİZME KARŞI BİRLİKTE MÜCADELEYE’

Bugün haklar bahçesini, zenginliğimiz olan tüm farklılıkları, duyguları tekleştirmek isteyen, işçilere yoksulluğu reva görenler halkın direnişini kırmayı başaramayacaktır. Bugün cezaevlerinde binlerce siyasi tutsak açlık grevleriyle tüm dünyaya haykırmaktadır. Bizler bugün 21 Mart’ı, Newroz’u onların mücadelesiyle kutlamak istiyoruz. Newroz coşkusuyla barış, özgürlük ve emek mücadelemizdeki yürüyüşümüzü inançla sürdüreceğiz. Newroz coşkusuyla faşizme karşı birlikte mücadeleye. Tüm Ankara halkını 24 Mart’ta saat 14 00’te Kolej Meydanı’na davet ediyoruz.

Kaynak: Duvar