HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni, açlık grevindeyken yaşamına son veren Zülküf Gezen için İzmir’de açıklama yapmak istedi.

Polisler vekillerin etrafını sarması üzerine açıklama polis ablukasında yapıldı.

İz Gazete’nin haberine göre, HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması için bir araya geldi.

Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde açlık grevini sürdürürken intihar eden Zülküf Gezen açıklama yapmak isteyen Kemalbay ve Çepni, polis ablukası altında konuşmaya çalıştı.

‘HUKUKSUZ ŞEKİLDE KUŞATILDIK’

Kendilerine tecrit uygulandığını söyleyen Serpil Kemalbay polislerin kendilerine yönelik tutumuna tepki gösterdi.

Kemalbay, “Bize dayatılan bu tecrit koşullarına karşı sizler sessiz kaldığınız sürece demokrasi olmaz. Demokrasi olmazsa yaşam hakkını savunamayız. Gördüğünüz gibi burada tecrit altındayız. İzmir emniyeti, valiliği tarafından hukuksuz bir şekilde burada kuşatıldık. Bu tecrittir. Tecrit halklarımıza karşı yapılmış bir suçtur. Tecrit olmasaydı bu halde olmazdık” dedi.

İfade özgürlüğünün engellendiğini belirten Kemalbay, “Birkaç gün önce tarikatlar bir yalan haber üzerine yürüyüş yaptı. Cemaatler, tarikatlar kadınları hedef alan, nefret suçu işleyen sloganlarla burada yürüyüş yaptılar ve hiçbir polisi ben orada görmedim” diye konuştu.

‘BİZİ HALKTAN TECRİT ETMEYE ÇALIŞIYORLAR’

“Zülküf Gezen yaşamını cezaevinde yitirdi, onu unutmayacağız” diyen Serpil Kemalbay, “Başka ölümlerin olmaması için sesimizi çıkartıyoruz. Çünkü biliyoruz ki sessizlik öldürür. Çünkü biliyoruz ki faşizm sessizlikten beslenir. Biz İzmir milletvekillleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay olarak korkunun ablukası altındayız. Bizi halktan tecrit etmeye çalışıyorlar. Tecrit halkın haber alma hakkını, halkın düşüncelerini özgürce ifade etme hakkını elinden almaktır” ifadelerini kullandı.

‘BU BARİKATLAR HALKI SOYANLARA KARŞI KURULSUN’

“Faşizme karşı mücadele etmeye devam edeceklerini” söyleyen Murat Çepni ise “Tecrit bir insanlık suçudur. HDP kanın durmasını istiyor. Daha fazla ölüm, daha fazla açlık yoksulluk demektir. Bize bu uygulamayı yapanlar memleketi soyup soğana çevirenlerdir. Bizler HDP olarak bu ülkenin sosyalistleri olarak faşizme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu barikatlar halkı soyanlara kurulsun, halka karşı değil. Halktan korkmak hiçbir şeye benzemez” dedi.