Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin 4 Kasım ve sonrasındaki çeşitli tarihlerde tutuklanmasına gerekçe olan iddianamelerin altında “FETÖ”den açığa alınan ya da tutuklanan savcıların imzası var.

Bu savcıların hazırladığı iddianamelerle tutuklanan HDP’li milletvekillerinden biri de Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan.
 
Aydoğan da HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve 8 milletvekiliyle birlikte gözaltına alınıp tutuklandı. Halen Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Aydoğan hakkında 36 ayrı fezleke bulunuyor.
 
9 FEZLEKE HAZIRLAYAN SAVCI TUTUKLU
 
Aydoğan hakkında hazırlanan 9 ayrı fezlekenin altında bir dönem Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili olan Ramazan Alptekin’in imzası bulunuyor.
 
Alptekin, darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının “FETÖ” yapılanması iddiasıyla İstanbul Adliyesinde görevli hakim ve savcılarla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında açığa alınmış ardından da tutuklanmıştı.
 
Aydoğan hakkında bir başka iddianamenin altında imzası bulunan Cizre Eski Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Varol da “FETÖ” gerekçesiyle açığa alınan bir başka savcı.
 
TIR SAVCISINDAN 5 FEZLEKE
 
Aydoğan hakkında 5 ayrı fezlekenin altında imzası bulunan Ahmet Karaca ise bir dönem Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı vekili iken MİT TIR’larının durdurulmasında görev alan savcılardan biriydi ve HSYK 2. Dairesince 2016 ocak ayında ihraç edilmişti. Savcı Karaca, geçtiğimiz yıl tutuklandı.
 
Aydoğan hakkında 2012 yılının mayıs ayında DBP tarafından Diyarbakır’da düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşmadan dolayı TCK’nin 53’üncü maddesinden fezleke hazırlayan dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar da darbe girişimi sonrası ihraç edilen isimlerden biri.
 
“KCK ana davası” olarak bilinen dava dosyasıyla bağlantılı olarak hazırlanan fezlekenin altında ise dönemin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Özcan imzası bulunuyor. “FETÖ” gerekçesiyle açığa alınan ve ardından tutuklanan Özcan, Aydoğan hakkında 3 farklı fezleke düzenledi.
 
(Kaynak: Evrensel)