HDP İstanbul İl Örgütü binasını saatlerce gözetleyen bir şahıs, partililere “Benim sizlerle işim yok. Sizin başınızdakileri götürürüm” tehditleri savurduktan sonra bölgeden uzaklaştı.

Durumun bildirildiği polisler, sokaktaki kameralar ters yöne baktığı için şahsı tespit edemeyeceklerini söyledi.

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne sadece 50 metre mesafedeki Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü binası dün akşam kimliği belirsiz bir kişi tarafından saatlerce gözetlendi.

Durumu fark eden parti yöneticileri şahsın yanına gelip binayı neden gözetlediğini sordu.

Artı Gerçek'in haberine göre, “Burada durmam kimseyi ilgilendirmiyor. Binaya da istediğim kadar bakabilirim” yanıtı veren şahıs ile parti yöneticileri arasında tartışma çıktı.

Tartışma esnasında hakaretlerde bulunduğu parti yöneticilerine yine “Benim sizlerle işim yok. Sizin başınızdakileri götürürüm” şeklinde tehditler savuran kimliği belirsiz şahıs, bir sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önünden geçerek buradan uzaklaştı.

Polisler ise, ancak parti yöneticilerinin aramasıyla bina önüne gelebildi. Durumu anlatan partililer, sokaktaki mobese ve işyerlerine ait kameralardan şahsın tespit edilip, bulunmasını istedi. Fakat polisler sokaktaki kameraların ters yöne baktığını, bu yüzden şahsın tespit edilemeyeceği yanıtını verdi.

Aldıkları bu yanıta rağmen İl Örgütü yöneticileri Kasımpaşa Polis Karakolu’na giderek şahıs hakkında şikayetçi oldu.

Parti yöneticileri başvurularında yaşanan bu olay öncesi ve sırasında Ford Tourneo Courier marka beyaz renkli bir aracın sokakta defalarca tur attığını da belirtti.

4 AY ÖNCE DE SALDIRI GİRİŞİMİ

4 ay önce yine HDP İstanbul İl Örgütü binası önüne gelen kişi şahıs havaya 7 el ateş açmıştı. Gözaltına alınan şahıs adının Mehmet Salih Kıstak olduğu ve Kayseri’den gelip iki gün boyunca parti binası önünde keşif yaptığı anlaşılmıştı. İfadesi alınan şahıs daha sonra serbest bırakılmıştı.