Batman’da HDP’ye yönelik artarak devam eden gözaltı ve tutuklamalara karşı başlatılan “HDP’ye üye ol” kampanyası öncesi, 113 kişi parti binasına gelerek üyelik işlemleri gerçekleştirdi. Üyelik işlemlerini gerçekleştiren partinin bir il yöneticisinin, MHP’ye üye yapıldığı ortaya çıktı.

Üye kaydı yaptıklarında e-devlet üzerinden yurttaşların üyeliklerini kontrol ettiklerini kaydeden Kılıç, yurttaşların haberleri olmadan başka partilere üye yaptırıldıklarını öğrendiklerini söyledi. Yurttaşlara e-devlet üzerinden siyasi parti üyeliklerini kontrol etmeleri çağrısında bulunan HDP Batman İl Yöneticisi Murat Kılıç, “Burada fark edeceklerdir kendilerinin de haberleri olmadan başka partilere üye olmuşlardır. En son bir parti yöneticimizin üyelik kaydını gerçekleştirecektik ancak o sırada MHP’ye üye olduğunu gördük. Daha öncelerinde de haberi olmadan MHP’ye üye olmuş parti çalışanlarımızın olduğunu gördük. Halkımızın ve parti çalışanlarımızın kişisel bilgilerinin telefon hatlarının çıkarıldığı yerlerden alındığını düşünüyoruz.  Bu arkadaşların haberleri olmadan başka partilere üyelikleri yapılıyor” ifadelerini kullandı.

‘HALK BASKILARA BÖYLE CEVAP VERİYOR’

Fethi Balaman’ın Mezopotamya Ajansı’nda yer alan haberine göre, HDP Batman İl Yöneticisi Murat Kılıç, halkın yoğun talebi üzerine kampanyayı başlatma kararı aldıklarını ve önümüzdeki hafta bu kampanyanın startını vereceklerini söyledi. Üye kampanyasının partilerine yönelik her alanda baskıların artmasına karşın halkın verdiği bir cevap olduğunu vurgulayan Kılıç, “Şu an gönüllü olarak daha kampanya startı vermediğimiz halde partimize üye olanların sayısı 113 kişi. Önümüzdeki hafta kampanyanın startını vereceğiz.  Böylelikle halkın gönüllü olarak partisine çok çok daha aktif bir şekilde üye olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

‘HERKESE İZİN VERİLİYOR, HDP’YE YASAK’

Yoğun üye olma isteğinin kendilerine bir yol gösterdiğini dile getiren Kılıç, halka gitmeyi esas aldıkları için stant açma ve broşür dağıtma yoluna girdiklerini ifade etti. Üyelik kampanyası için bastırdıkları ve üzerinde Kürtçe ve Türkçe “Barış için, adalet için partimize üye olun” yazısının bulunduğu broşürün, polislerce pandemi gerekçesiyle yasak denilerek dağıtılmasına izin verilmediğini kaydeden Kılıç, “Pandemi sürecine dair önlemlerimizi de sunmamıza rağmen ne hikmetse her başvurumuz yasaklandı. Broşür dağıtmamız bile yasaklandı. Bunu herkes rahatlıkla görmekte. Parklarda, kamu alanlarında herkes rahatlıkla her şeyi yapabiliyor. HDP’ye gelince yasak” diye konuştu.