Dünyanın en eski tapınağı olarak bilinen Urfa'daki Göbeklitepe'ye ün kazandıran arkeolog Klaus Schmidt'in yine arkeolog olan eşi Çiğdem Köksal Schmidt’in, tarihi alana beton döküldüğünü sosyal medya hesabında paylaşması üzerine HDP Urfa milletvekilleri Dilek Öcalan ve Osman Baydemir, bugün bölgeye giderek incelemelerde bulundu. 

Beraberlerindeki partililer ile birlikte Göbeklitepe'ye giden Öcalan ve Baydemir, hem tapınakta, hem de söz konusu tapınağa giden yolda incelemeler yaptı. Süren yol çalışmalarını izleyen vekiller, yine tapınakta bulunan görevlilerden çalışmalara dair bilgi aldı.

BAKANLIK REDDETTİ 

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise, “Göbeklitepe’de gerçekleştirilen tüm çalışmalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı gözetimi altında yapılmaktadır. Sosyal medya paylaşımlarında ve bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde iddia edildiği gibi, alandaki tarihi yapılara zarar verilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. İddialar mesnetsiz ve bilimsellikten uzaktır. Bakanlığımız, en kısa sürede uzmanlar ve gazetecilerden oluşan bir heyetle Göbeklitepe’deki çalışmaları yerinde inceleyerek, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu kamuoyunun bilgisine sunacaktır” denilmişti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı