18 Nisan günü Kamışlı-Nusaybin sınır hattında 18 PKK üyesine ait olduğu iddia edilen cenaze görüntüleri hükümete yakın medya tarafından servis edildi.

Kimlikleri teşhis edilen cenazelerin, Nusaybin nüfusuna kayıtlı kişiler olması ise "çatışma süsü verilerek toplu infaz mı gerçekleştirildi?" sorusunu akla getirdi. 

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan da ellerindeki bilgiler değerlendirildiğinde infaz edilenlerin cenazelerin sınır hattına getirilmiş olabileceğine dönük kuşkuların ortaya çıktığını ifade etti.

'CENAZELER SINIRDA TOPLANIP ÇATIŞMA SÜSÜ VERİLMİŞ OLABİLİR'

Atalan, "Kimlikleri açıklanan kişilerden bazıları daha önce belediye eş başkanlarını arayarak mahalleden dışarı çıkarmak istediklerini söylemişlerdi. Yurttaşlar mahalleden çıktığı an infaz edilmiş ve cenazeler toplanarak sınır hattına getirilmiş olabilir" dedi.

Ankara patlaması için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'PKK, DAİŞ ve YPG kokteyl terörü' dediğini hatırlatan Atalan, "Bu yalan yüzyılın en büyük yalanı olarak tarihe geçti. Buna benzer birçok açıklamayı örnek verebiliriz" şeklinde konuştu. 

AKP'nin Kürt halkını yenilgiye uğratmak adına her türlü yolu denediğini söyleyen Atalan, "Şu an Kamışlı'da rejim güçleriyle girilen bir çatışma var. Bunun AKP'den bağımsız olmadığını düşünüyorum. Ergenekoncuları aracılığıyla Esad'a 'Kürtlere savaş açarsan senin yanında olurum' diyen AKP her türlü yolu deniyor" dedi.

'AKP YENİLGİYE MAHKUMDUR' 

Atalan, AKP'nin bu saldırılarının Rojava'da, IŞİD'in gerçekleştirdiği saldırılarla benzer olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Nasıl ki IŞİD, Kobani'de yenilgiye uğradıysa, AKP'de bu saldırılarıyla yenik düşecektir. Bugün Nusaybin'de AKP yenik düşmüştür. Kara Kuvvetleri Komutanı'nın bölgeye gelmesi buna işarettir. Tüm katliam planlarına rağmen uğradığı yenilgi karşısında ne yapacağını bilemeyen AKP hükümeti, yenilgiyi sindiremediğinden saldırılarını her geçen gün daha da arttırıyor. Ama AKP Nusaybin şahsında yenilgiye mahkumdur. İlk günden bu yana yenilgiye uğruyor uğramaya da devam edecektir."

(Kaynak: DİHA)