HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, kolluk güçlerinin Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Beytüşşebap’ta dün gece yaşanan çatışmanın ardından kent merkezine inen özel hareket timlerinin "terör estirdiğini" dile getiren Encu, kent merkezinde çatışmalar olmamasına rağmen  işyeri ve binalara roketatarlarla ateş edildiğini söyledi.

Bir eve isabet eden top mermisi nedeniyle aynı aileden 4 sivilin de yaşamını yitirdiğini kaydeden Encu, ilçedeki son duruma ilişkin olarak şunları söyledi:

"Çatışma ilçe dışında yaşanıyor, ama çatışma sona erdikten sonra şehre inen özel hareket timleri, önlerine ne geliyorlarsa ağır silahlarla taramaya başlamışlar. 4 sivili katlettikten sonra parti binamız, çarşıdaki iş yerleri ateşe vermeye çalışıyorlar. Ayrıca bir cami’yi ateşe vermişler, kentte bulunan bir diğer cami’nin minaresini roketatarlarla vurmuşlar.

Beytüşebap tam bir savaş alanına dönüştürülmüş. Şehrin dışında çatışma yaşanıyor ve çatışma bittiğinde intikamını sivil halktan alıyorlar. İnsanlar tedirgin olmaktan ziyade yaşanan vahşetin görülmesini istiyor. Özel herek timleri olay yerine ambulansı çağırıyor, giden ambulans şoförü Şehmuz Dursun’u tarayarak katlediyorlar."

Kaynak: ANF / Fotoğraf: @Veliencu