Diyarbakır'da yaptığı bir konuşmadan hakkında açılan davada SEGBİS ile ifade vermek istemeyen tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, zorla cezaevindeki SEGBİS odasına getirildi.  

Tutuklu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Selma Irmak hakkında 14-15 Kasım 2015'te Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Sümerpark'ta düzenlenen Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Genel Kurulu'nda MED NUÇE televizyonuna bağlanarak Kürtçe yaptığı konuşmada "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 3'üncü duruşması görüldü. Diyarbakır 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Irmak, mahkeme salonuna bizzat gelerek ifade vermek istediği için SEGBİS ile duruşmaya katılmak istemedi. 

ZORLA SEGBİS'E ÇIKARILDI

Bunun üzerine Irmak, zorla SEGBİS salonuna getirildi. Duruşmada avukatı Erhan Ürküt de hazır bulundu. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada söz alan Irmak, dava dosyasında yer alan bilirkişi raporu ve diğer evrakların kendisine yeni tebliğ edildiğini belirterek, tutulduğu cezaevinin yargılamayı yapan mahkemeye yüzlerce kilometre uzaklıkta olması nedeniyle savunma için avukatıyla yeterli görüşme yapamadığını ifade etti. Avukatıyla görüştükten sonra savunmasını gelecek celse yapacağını belirten Irmak, bir sonraki celsede bizzat mahkemeye gelerek savunma yapmak istediğini vurguladı.

Ardından Avukatı Erhan Ürküt ise, müvekkili ile yüz yüze görüşüp savunmalarını hazırlamaları için süre talep ederek, müvekkilinin mahkemeye getirilmesini talep etti. Irmak hakkında aynı konuşmadan dolayı iki farklı suçtan dava açıldığına dikkat çeken Ürküt, bu davalardan birinin bu mahkemede, diğerinin ise Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açıldığını ve bunların birleştirilmesini talep etti.  

Ardından kararını açıklayan hakim, Irmak ve avukatına savunmalarını yapmaları için son kez süre verilmesine karar vererek, Irmak'ın bir sonraki duruşmada SEGBİS üzerinden hazır edilmesi için tutuklu olduğu cezaevine müzekkere yazdı.  

Mahkeme, davayı Ocak ayına erteledi.