HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar, açlık grevine devam eden eğitim emekçileri Semih ve Esra Özakça’yı ziyaret etti. Kerestecioğlu, "Nuriye ve Semih’in başvuruları OHAL Komisyonu önündeki fırsattır" dedi.

KHK ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevine devam ediyor. Tahliye edilen Semih Özakça'yı HDP'li Filiz Kerestecioğlu ve Mithat Sancar evinde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan Kerestecioğlu şunları söyledi:

"Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumları giderek kritikleşmektedir. Durum acildir. Geçen her günün ne kadar hayati sonuçlar doğurabileceğini görmek için hekim ya da uzman olmaya gerek yoktur.
 
Hükümete çağrımızdır: Bu güzel gülüşlü emekçileri daha fazla yıpratmadan işlerine iade etmeniz gerekmektedir. Aksi durumun hem siyasi hem insani vebali çok ağırdır. Bu insanların talepleri sadedir, açıktır: İşlerine geri dönmek.
 
İnsanları işlerinden atarken bu kadar kolay Kanun Hükmünde Kararnameler çıkaran hükümet, işe geri alımlarda ayak diretmektedir.
 
OHAL Komisyonu objektif olduğunu göstermek istiyorsa, bu konudaki ağır ve yaygın şüpheleri bir nebze dağıtmak istiyorsa, Nuriye ve Semih’in başvuruları önünde bir fırsat olarak durmaktadır. Komisyon, bugüne kadarki tüm spekülasyonları, algı yönetme çabalarını, karalama kampanyalarını, hukuksuzlukları bir kenara iterek, hukuka uygun bir karar vermelidir."