Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla üyeleri Lider Polat’ın 27 Ağustos’ta kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırılarak, ajanlık dayatıldığını ve sonrasında gözü kapalı bir şekilde yol kenarına bırakıldığını duyurmuştu. 

Söz konusu kaçırılma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, polis olduğu iddia edilen 4 kişinin HDP İstanbul Gençlik Meclisi üyesi Polat'ı yol ortasında durdurarak, beyaz bir araca bindirildiği görülüyor. 

HDP’NİN AÇIKLAMASI 

HDP İstanbul Gençlik Meclisi, geçtiğimiz günlerde Polat’ın kaçırılmasına ilişkin şu açıklamalarda bulunmuştu: “Gençlik Meclisi üyemiz olan Lider Polat Kartal ilçesi Soğanlık Mahallesi’nde metroya giderken, kendilerini polis olarak tanıtan sivil giyinimli 4 kişi tarafından ‘emniyette ifaden var’ denilerek zorla araca bindirilmiştir. Gözleri ve elleri arkadan bağlanılıp küfür ve hakaretler edilerek ‘seni birazdan büyük abilerimize teslim edeceğiz onlara karşı saygılı olacaksın’ denilerek başka bir araca bindirilmiş. Bindirildikten sonra üstündeki bütün elbiseler çıkartılarak çıplak bir şekilde saatlerce işkence edilip ajanlık dayatmasında bulunulmuştur. Bunu kabul etmeyip kendini HDP  Gençlik Meclisi çalışanı olarak tanıtmasına rağmen ‘kimden emir alıyorsun kim seni buraya gönderdi sizleri burada yaşatmayız, biz devlet adına çalışıyoruz, devlet bize yetki vermiş, bunun için para alıyoruz, İstanbul’dan gideceksin’ denilerek tehdit edilmiş ve üzerindeki bütün kişisel eşyalarını, telefonunu, elbiselerini ve telefonunu gasp ederek gözü kapalı bir şekilde yol kenarına bırakmışlardır. 

TEHDİTLERDE BULUNULMUŞTU

Arkadaşımızın telefonunu gasp eden bu insanlıktan nasibini almayan paramiliter çeteler, arkadaşımızın telefonunda kayıtlı olan diğer meclis üyesi arkadaşlarımıza mesaj atarak görüşme talep etmişler. Bunun sonucunda teşhir olan bu çeteler arkadaşlarımıza ‘size de sıra gelecek’ tehdidinde bulunmuşlar.” 

Kaynak: MA