Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçe belediyesine atanan kayyımların, belediyeye ait çok sayıda taşınmazı aralarında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın yönetiminde yer aldığı TÜRGEV’in de yer aldığı kuruluşlara devrettiği belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır merkez Kayapınar ilçe belediye başkan adayı Necati Pirinççioğlu, kayyımların, Kayapınar Belediyesi’ne ait yüz milyonlarca TL’lik taşınmazı aralarında TÜRGEV’in de bulunduğu kuruluşlara devrettiğini açıkladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Necati Pirinççioğlu, düzenlediği basın toplantısında Kayapınar Belediyesi’ne üç kayyım atandığını, daha önce iki kayyımın görevden alındığını hatırlatarak, belediyenin taşınmazları ile ilgili olarak yaptıkları araştırmalar sonucunda, ekonomik durumu düşük öğrencilere eğitim vermek amacıyla kurulan 13 Eğitim Destek Evi’nin, Kayapınar Spor Kompleksi’nin mülkiyetiyle birlikte Kayapınar Kaymakamlığı’na devredildiğini söyledi.

80 milyon TL’lik arsa üzerinde kurulan 20 milyon TL maliyetiyle hala yapımı devam eden belediye kütüphanesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildiğini, Medya Mahallesi’nde bulunan, Belediye ile Göç Vakfı’nın ortak çalışmalar yürüttüğü Çocuk Merkezi’nin de Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na verildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın yönetiminde yer aldığı TÜRGEV’in da devredilen taşınmazlardan payına düşeni aldığını ifade eden Pirinççioğlu “Ekin Ceren Parkı’nın işletmesinin TÜRGEV’e 25 yıllığına kiralanmış olduğu bilgisine ulaşılmıştır” dedi.

Kayapınar Belediyesi’nin yeni yapılan hizmet binasına taşındığını, eski binanın tadilatı için 2.5 milyon TL tadilat masrafının belediye tarafından ödendiğini belirtti.