Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Diyarbakır’da Coronavirus (Covid-19) salgınındaki son durumu Meclis gündemine taşıdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle önerge veren Paylan, “Diyarbakır’da yoğun bakım servislerinde yer bulunamadığının farkında mısınız?” diye sordu.

Sağlık Bakanı Koca, bugün yaptığı açıklamada hastanelerin dolu olduğu yönündeki açıklamaların “asılsız” olduğunu iddia etmişti.

Diyarbakır’da her gün yüzlerce Covid-19 vakası görüldüğünü belirten Paylan, “Koronavirüs hastalarına, hastanelerde ve yoğun bakım ünitelerinde yer bulunmuyor. Türkiye’de aktif hasta sayısının yüzde 10’u yoğun bakımda tedavi görürken, bu oran Diyarbakır’da ve diğer bölge illerinde yüzde 15’e ulaşmış durumdadır. Diyarbakır’da, koronavirüs salgınının geldiği durum bakımından alarm noktasına gelinmiştir ve son derece ağır bir tablo gözlemleniyor. Gerekli önlemler bir an evvel alınmazsa, vaka ve ölüm oranlarının daha vahim noktalara ulaşmasından endişe ediyoruz” dedi.

bianet'te yer alan habere göre HDP'li Paylan, Sağlık Bakanı Koca’dan şu soruları yanıtlamasını istedi:

“Diyarbakır’da yoğun bakım servislerinde yer bulunamadığının farkında mısınız?

Diyarbakır’da her gün yüzlerce yeni vaka çıkarken, Türkiye genelinde nasıl 1000 vaka açıklıyorsunuz?

Düşük açıkladığınız vaka sayılarının, halkı rehavete sürüklediğinin farkında mısınız?

Diyarbakır’da devlet hastanelerinin yetersiz kalması nedeniyle, özel hastanelere yatmak zorunda kalan koronavirus hastalarından yüksek ücretler talep edildiğini biliyor musunuz?”