HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun (AABK) Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu'nda inanç grubu statüsünü kazanmasını 'terörle' bağdaştıran Aydınlık gazetesine yanıt verdi. Özen, haberlerin 'kazanımları kriminalize etmeye çalıştığını' ifade etti ve "Bugün Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde doğan güneş, yarın bir gün elbet Alevilerin kendi kadim topraklarında da doğacaktır" dedi.

'FAŞİSTLER MAZLUM HALKLARDAN KORKUYOR'

Aydınlık gazetesi AABK'yi dünkü manşetine taşımış ve kuruluşu 'terör örgütü' olmakla itham etmişti. Alevi toplumunun hak kazanımını 'emperyalizmin oyunu' olarak sunan gazeteye, AABK'yi temsilen seçilen HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen'in cevap açıklaması şöyle oldu:
"AABF'nin 30 yıllık örgütlü mücadelesinin bir sonucu olarak, Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu'nun Alevileri kamu yararına bir inanç topluluğu olarak tanıma kararı alması, Türk-İslamcı egemen akılda infial etkisi yarattı. Almanya'da yaşayan Alevilerin yurttaşlık hakkı olan bu kazanımlarını kriminalize etmeye çalışan, bu egemen aklın kontra artıkları yaptıkları tetikçi haberlerle her dönemki karanlık misyonlarını yerine getirmekteler.

Türk-İslamcı egemen devlet aklının fırıldak piyonları, Alevilerin ana vatanında tanınmayan en temel yurttaşlık haklarının başka bir ülkede tanınmasını, tekçi faşist statükolarını sarsacak bir tehlike olarak görmekteler. Dünya'nın her yerinde kaybeden ve kaybetmeye mahkum olan faşistler, bugüne kadar tüm haklarını gasp ettikleri tüm mazlum halklardan korkmaktalar.

Tabii ki itler istedi diye güneş doğmaktan vazgeçmez. Bugün Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde doğan güneş, yarın bir gün elbet Alevilerin kendi kadim topraklarında da doğacaktır. Güneşin doğmasını engellemek için çırpınan karanlık sevdalısı tüm gerici faşist güruhlar her daim kaybetmeye mahkumdur.

Geçmişten günümüze değin 30 yıldır yapılan hizmetlerle Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu'nda Alevilerin bir inanç topluluğu olarak kabul edilmesini sağlayıp, ceberut iktidarın yardakçılarını oturdukları yerlerden zıplatan, tüm can yoldaşlarımı tebrik eder, hizmetlerinin hak katına yazılmasını dilerim."

Kaynak: Haber Merkezi