Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında TBMM'deki eylemi nedeniyle kamu görevini usulsüz üstlenme ve iş yeri dokunulmazlığını ihlalden iddianame hazırlandı.

"Gergerlioğlu'nun kamu görevinin sona ermesine rağmen, usulsüz olarak üstlendiği milletvekilliği göreviyle 18-19 ve 20 Mart'ta milletvekili olarak hareket etmeye devam ettiği" öne sürülen iddianamede, resmi görevi kalmamasına rağmen belirtilen süre zarfında gece ve gündüz kesintisiz bir şekilde TBMM'de bulunmaya devam ederek, nitelikli olarak iş yeri dokunulmazlığını ihlal ettiği, TBMM tutanaklarının da bu durumu doğruladığı vurgulandı.

İddianamede, Gergerlioğlu'nun "iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme" ve "kamu görevini usulsüz üstlenme" suçlarını işlediği iddia edilerek, 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Gergerlioğlu hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş ceza, 17 Mart'ta TBMM Genel Kurulu'nda okunmuştu.

Okunan tezkerenin ardından milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı ihlal başvurusu sonuçlanana kadar Meclis'i terk etmeyeceğini açıklayarak HDP grubunda eyleme başlamıştı.

Buradan gözaltına alınan Gergerlioğlu, daha sonra tutuklanarak 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezası nedeniyle cezaevine konulmuştu.