Kars Belediyesi’ni 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimi, fuzuli masrafların önünü keserek, kent bütçesine büyük katkı sundu.

Kars Belediyesi’ni 31 Mart seçimlerinde MHP'den ihraç edilen Murtaza Karaçanta’dan devralan HDP yönetimi, sadece Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri kaleminden yüzde 80 tasarruf yaptı.

2018'de 1 milyon 703 bin TL olan harcama kalemi, 2019’da 345 bin TL'ye düşürüldü.

Belediye başkanlarının inisiyatifinde olan harcama kaleminde (hediye, yeme- içme, ulaşım- seyahat, konaklama) yüzde 80 oranında bir azalma kaydedildi

MHP’li eski Başkan Murtaza Karaçanta’nın 2018 yılında Temsil Ağırlama ve Tören Gideri için yaptığı 1 milyon 703 bin TL’lik harcama, HDP döneminde, 2019 yılında (ilk 3 ay hariç) yüzde 80 tasarruf sağlayarak 345 bin TL’ye düşürdü.

Belediye basın biriminin verdiği bilgilere göre, aynı tasarruf kiralama kalemlerinde de yaşandı. Basın birimi, Nisan 2019 itibariyle kiralama kaleminde yüzde 75 oranında bir azalma olduğunu ve bunun bütçeye katkısının ortalama 600 bin TL’yi bulduğunu kaydetti.

Belediye yönetimi aylık gelir ve gider bilançolarını düzenli olarak pankartlarla kamuoyuna duyuruyor. Yeni dönemde şeffaf bir yönetim sergilenmesiyle halkın belediyeye güven duyduğuna dikkat çeken basın birimi yurttaşların su faturaları ile emlak ve çöp vergilerini ödemeye başladığını vurgulayarak fatura ve vergi tahsilatlarında yüzde 70 oranında artış olduğuna dikkat çekti.  

Halk ile belediye arasındaki güveni arttıran başka çalışmalar ise, imar ruhsatlarındaki usulsüzlüklerin ortadan kaldırılması ve belediyeyi ofis olarak kullanan müteahhitlerin kurumla ilişkilerinin kesilmesi oldu.

Kars Belediyesi’nde bankamatik memuru olarak bilinen kişilerin işine son verilmesi de olumlu tepki almıştı. Belediyede çalışıyor gibi gösterilip MHP il örgütünde çaycılık yapan bir kişinin de aralarında olduğu 110 bankamatik (işe gelmeden maaş alan) personelin işine son verilmişti.