HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 'KHK rejiminin, Boğaziçi Üniversitesi'ne kelepçe vurduğunu' söyledi. İktidarın, özerk bir yönetimi olması gereken üniversiteleri denetimi altına almaya çalıştığını belirten Gergerlioğlu, Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesine rektör atanmasının, bu durumun son örneği olduğunu ifade etti.

'ATAMA HUKUKSUZ'

Boğaziçi Üniversitesindeki protesto gösterisini, hukuksuz bir rektör ataması karşısında üniversitenin sahibi olan öğrencilerin tepkisi olarak nitelendiren Gergerlioğlu, "Burası lise değil, üniversite. Öğrenciler, siyasi kimlikle rektörlüğe getirilen rektöre tabii ki tepki gösterecekler. Bu, anayasal bir hak" dedi.

'DAHA DÜN ÇIPLAK ARAMA YAPILDI'

İktidarın, anayasanın toplantı ve gösteri yürüyüşüne ilişkin hükümlerini istediği gibi yorumladığını öne süren Gergerlioğlu, "Öğrenciler bir rektörün atanmasını protesto etmiş. Bu sabah gözaltılar var. Ne oluyor yani? Bu görüntüler, tam bir polis devletinde yaşadığımızı gösteriyor. Asıl suçu, anayasal bir hakkı zorbaca engellemeye çalışan İstanbul Valiliği işliyor. Daha dün gözaltına alınan öğrenciler çıplak aramaya tabi tutuldular. Bunların olmaması gerekiyor" dedi.