Gençler üzerinde yoğun baskıların yaşandığı Adana’da, kendilerine “istihbaratçıyım” diyen kişilerce ajanlaştırma dayatılıyor.

Kendilerini “istihbaratçı” olarak tanıtan kişilerin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Gençlik Meclisi üyelerini telefonla arayarak ajanlaşma dayatmasında bulunduğu belirtildi. Bu gençlerden biri de Küçükdikili mahallesinde oturan HDP Gençlik Meclisi Üyesi Barış Aydın.  

‘POLİS DEĞİL İSTİHBARATIM’

Aydın, 3 Ocak’ta 0553……..94 numaralı hattan bir kişinin “istihbaratçıyım” diye kendisini arayarak görüşmek istediğini anlattı. Aydın, arayan kişinin ismini vermeyip, “Biz seni iyi tanıyoruz. Görmeyeli büyümüşsün. Müsaitsen görüşelim. Beni polisle karıştırma. Ben istihbaratım. Seninle dışarıda görüşelim. Şimdi gelip seni işyerinden alalım. Senlik bir sorun yok. Seninle bir konu hakkında görüşeceğiz” dediğini aktardı.   

‘BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ’

Arayan numarayı hemen engellediğini söyleyen Aydın, Adana’da son yıllarda gençler üzerinde çok yoğun bir baskı olduğuna dikkat çekti. Aydın, "Sürekli bizleri arayıp, ajanlaştırmaya çalışıyorlar. Bu yıldırma politikalarına asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

 Aynı numaranın kendisini de 3 Ocak’ta arayıp görüşme talebinde bulunduğunu aktaran HDP Adana Gençlik Meclisi Üyesi Mahmut Kaplan, “Arayan kişi bana, ‘Ben istihbaratçıyım, seninle 5 dakika görüşmek istiyorum. Ancak ben görüşmeyi kabul etmedim” diye konuştu.

Arayan kişinin daha sonra hiç aramadığını belirten Kaplan, “İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Bu baskılar bizi yıldıramaz” dedi. 

Kaynak:Mezopotamya Ajansı