HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, tutuklu olarak yargılandığı Şırnak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "5442 sayılı il idaresi kanununa muhalefet" iddialarından toplam 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan ve hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapma" iddialarından 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan HDP Milletvekili Ferhat Encü'nün yargılanmasına devam edildi. Davanın bugün görülen duruşmasına 15 Şubat günü Şırnak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilen, savcılığın itirazı üzerine 17 Şubat günü Şırnak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile yeniden tutuklanan Milletvekili Ferhat Encü, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmaya, Encü'nün yakınları, avukatları, HDP milletvekilleri Aycan İrmez ve Mehmet Ali Aslan da katıldı.

Duruşmada söz hakkı verilen Milletvekili Ferhat Encü, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, suçlamaların tamamının parti faaliyetleri olduğunu söyledi. Daha sonra esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Encu'nun iddia edilen suçlardan cezalandırılmasını istedi. 

Avukat savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Ferhat Encu'nun "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasından 3 yıl 9 ay, "5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'na muhalefet" iddiasından da 10 ay olmat üzere toplam 4 yıl 7 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, Encü'nün "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme ve bunların hareketine katılma" suçlamasından ise beraatine karar verdi. Encu'nun avukatları kararı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nde itiraz edeceklerini söyledi.