AKP hükümetinin, dünyayı tehdit eden koronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) belediyelere kayyım atama politikasını sürdürmesini “Kürt düşmanlığının somut örneği” olarak değerlendiren HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, “AKP çalıp çırpmak için kayyım atıyor” dedi. 

‘KÜRT DÜŞMANLIĞI SOMUTLAŞMIŞTIR’

Iğdır’ın sosyolojik, inançsal ve kültürel bakımından çok farklı zenginliklere sahip bir kent olduğunu hatırlatan Eksik, 2019 yerel seçimlerinde Iğdır halkının demokrasiden, barıştan ve kardeşlikten yana bir tercih yaptığını söyledi. Halfeli Belde Belediyesi’nin de kayyım atanan belediyeler arasında olduğunu ve Belediye Eşbaşkanı Hasan Safa’nın 4 günlük gözaltı süresinin ardından dün tutuklandığını anımsatan Eksik, “Iğdır halkı daha önce HDP belediyeciliğinin çalışmalarının faydasını bizzat yaşayarak gördü ve HDP’den vazgeçmedi.  Halfeli Beldesi yaklaşık 10 bin nüfusu olan ve tamamıyla Kürtlerin yaşadığı bir beldedir. AKP 2014 seçimlerinde orada kazanmıştı; ancak halk 2019 yerel seçimlerinde iradesini AKP’den alıp HDP’ye teslim etti. Eşbaşkanlarımız olan Hasan ve Aliye arkadaşlarımız büyük bir emekle belde halkına hizmet etmek için çalışıyorlardı. Bu durumu hazmedemeyen AKP, dünya büyük bir salgın ile mücadele ederken, belediye hizmetine ihtiyacın en fazla olduğu böyle bir zamanda halkın iradesini gasp ederek belediyeye el koydu. Bununla yetinmeyerek Belediye Eşbaşkanı Hasan Safa arkadaşımızı tutukladılar. AKP Kürt düşmanlığıyla, Kürt siyasetçilerine dönük siyasetiyle artık somutlaşmış bir haldedir” dedi. 

‘AKP ÇALMAK İÇİN KAYYIM ATIYOR’

Belediyelere kayyım atanarak bölge halkının virüse karşı savunmasız bırakılmaya çalışıldığını ifade eden Eksik,  Eşbaşkan Safa’nın tutuklanmasının hiçbir hukuki gerekçesinin olmadığına vurgu yaptı. Eksik, “Daha önce yargılandığı ve tahliye aldığı bir dosyadan tekrar tutuklama talep edildi ve kabul edildi. HDP’li hiçbir belediyede ne bir yolsuzluk ne de bir yanlış vardır. AKP çalıp çırpmak için kayyım atıyor.  Bizim belediyelerimizi, siyasetçilerimizi, halkımızı cezaevlerine koyabilirler; ama biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu halk böyle bir zor süreçte iradesini gasp eden AKP’yi de elbette tarihin çöp sepetine gönderecektir. Sandıklar kurulduğunda ilk şamarı da yine halkımız atacaktır. Bunun hesabı sandıkta AKP’den fazlasıyla sorulacaktır” diye konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı