HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 31 Ocak 2017 tarihinde başlayıp Eylül ayında sona eren 8 aylık tutukluluğu boyunca üç kitap kaleme aldı. Bilgen’in “Gereği Düşünüldü-Açık Mektup” adlı kitabı gibi ikinci kitabı “Ya Toplumsal Muhalefet Ya Adanmış Siyaset” de yine Vivo Yayınevi’nden çıktı.

‘KENDİNE ÇALIŞAN DEĞİL ADANMIŞ SİYASETÇİ PROFİLİ’

Ayhan Bilgen, “Ya Toplumsal Muhalefet Ya Adanmış Siyaset” adlı kitabında Türkiye’de siyaset tarzı ve muhalefetin sorunlarını ele alıyor. Kitabın tanıtım yazısında, “Toplumun kendi varoluş ya da yok oluş mücadelesini tetikleyebilecek muharrik güç yani harekete geçirici irade siyaset ise siyasete yönelik umudu ve güveni yeniden diriltecek bir muhalefet tarzının sergilenmesi gerekiyor. Bu, kendine çalışan bir siyasetçi profili ile değil ancak ve ancak adanmış bir siyaset etiği ile mümkündür. Fedakârlık yapmasını istediğiniz toplumun önce o fedakârlığı sizde görmesi gerekir” deniyor.

SAVAŞ POLİTİKALARININ NASIL MEŞRULAŞTIRILDIĞINI YAZDI

Bilgen’in cezaevinde kaleme aldığı ve yakında çıkacak olan üçüncü kitabının adı ise “Kullanılan Kur’an Yağmalanan Vatan”. Bilgen bu kitabında ise milliyetçilik ve din söylemlerinin savaş politikalarını meşrulaştırmakta nasıl kullanıldığını anlattığı belirtildi.

Bilgen’in, Silivri Cezaevi’nde yazdığı ve tutukluluğu devam ederken yayınlanan “Gereği Düşünüldü-Açık Mektup” adlı kitabı Cumhurbaşkanı, Başbakan, Adalet Bakanı, Meclis Başkanı, CHP Genel Başkanı, MHP Genel Başkanı ile bazı AK Parti ve CHP milletvekillerine gönderilmişti.

Cezaevinden çıktıktan sonra Gazete Duvar’a verdiği röportajda Bilgen, “Cezaevinde kendime ayıracak 15 saatim vardı, bol bol okudum” demişti.