HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, OHAL komisyonunu “Mağdurlar için işkence” sözleriyle eleştirdi.

HDP’li Beştaş, mecliste düzenlediği basın toplantısında, OHAL İnceleme Komisyonu’nun ‘aldatmaca’ olduğunu savunarak,  kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) işten atılanlar için işkenceye dönüştüğünü söyledi.

"BU BİR SOSYAL İDAMDIR" 

Diken'de yer alan habere göre, KHK’yla işten atılanların, komisyon kararını beklediklerini söyleyen HDP’li vekil şöyle konuştu: “OHAL komisyonu aldatmacası KHK ile işten atılan mağdurlar için işkenceye dönüşmüştür. Komisyon ne zaman karar verecek ne zaman açıklanacak diye bekliyorlar. KHK ile öğretmenler, akademisyenler, memurlar, doktorlar işten atılıyorlar. Bu bir sosyal bir idamdır. Bir gece yarısı KHK’sıyla sosyal olarak idam edilmektedirler. Geleceklerine dair hiçbir ışık görülmemektedir. Bize yapılan başvurularda en az bin dosyayı inceledim; soruşturma yok ve hangi raporlarla işlerinden ihraç edilmişler kendileri bilmiyorlar.”

"ÖZAKÇA VE GÜLMEN'İN DAVALARI, DİĞERLERİNE GÖZDAĞI" 

HDP’li vekil, açlık grevindeki eğitimciler Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in davalarının da diğer öğretmen ve memurlar için gözdağı olarak kullanıldığını söyleyerek şöyle devam etti: “‘Aman ha sakın hakkınızı talep etmeyin yoksa sizi ceza evine kapatır dosyanızın üzerine açlık grevi yazarız’ diyorlar. Hukuk devleti sınırları içinde her türlü işlem yapılabilir. Biz hukukun üstünlüğü çerçevesinde her zaman adil bir yargılamanın tarafındayız.”

"KHK İNTİHARLARININ SAYISI 50'Yİ GEÇTİ" 

Danış, 37 olarak bilinen KHK intiharlarının 50’yi geçtiğini, ölüm koridoru açıldığına da dikkat çekti.