Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde sınırın Suriye tarafından açılan ateşle hayatını kaybeden piyade er Gökhan Çakır’ın Aliağa İlçesi’ndeki evini ziyaret etti.

Ölen askerin babası Faruk Çakır ve diğer yakınlarınca karşılanan bakan Müslüm Doğan, ilk olarak dua etti. Taziye çadırında baba Faruk Çakır’la yan yana oturan Bakan Doğan, silahların bir an önce susturulması için çağrısı yaptı. Müslüm Doğan, şöyle konuştu:

"Böyle bir acının inşallah bir daha yaşanmamasını diliyorum. Bu çok büyük biri acı. Allah, kimseye evlat acısı vermesin. Ama yaşadığımız koşullar, maalesef bir akıl tutulması anlamında değerlendiriyorum. Bu sürecin hemen şimdi son bulması gerekiyor. İnsanlarımızın bu şekilde ölmesi hak ettiği şeylere değil. Ülkede yaşayan tüm insanlar kardeşimiz. Çok büyük bir acı. Silahla bu ülkede ne demokrasi gelir, ne de demokrasi yok edilir. Onun için tekrar 7 Haziran’a öncesine dönmemiz lazım. Kardeşlik ve barışın yeniden tesis edilmesi gerekiyor. Halk çocuklarının toprağa düşmesi ve 1 damlacık kanının toprağa dökülmesi artık kabul edilecek bir durum değildir. Benim Allah’tan istediğim inşallah bu kan bir an önce durur ve insanlarımız toprağa düşmez. Tekrar ailenin başı sağolsun diyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun."

"ARTIK YETER, BAŞKA YÜREKLER YANMASIN"

Bakanın konuşmasından sonra söz alan baba Faruk Çakır ise, "Benim yüreğim yandı, artık kimsenin yüreği yanmasın. İstemiyorum. Burada hepimiz kardeşçe yaşıyoruz. Huzur içindeyiz. İstiyorum ki, taraflar, bizim vekiller de aynen kardeş gibi olsun. Birlik beraberlik içinde olsunlar. Bir an önce hükümeti kursunlar. Bu gözyaşları olmasın, artık yeter. Anneler ağlamasın. İsteğimiz odur, başka yürekler yanmasın" dedi.