Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) bürosu taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda büronun camları kırıldı.

HDP Kulp İlçe Eş Başkanı Remzi Altın, daha önce de benzer saldırılar yaşamaları sonucu parti bürosunu taşıdıklarını fakat saldırıların devam ettiğini belirtti.

En son 3 gün önce gece yine taşlı saldırı gerçekleştirdiğini ve büronu camlarının kırıldığını söyleyen Altın, "Emniyeti aradık fakat kimse gelmedi. Bu sabah geldik, camı çerçeveyi aşağı indirmişler" dedi.

Remzi Altın, saldırıyı gerçekleştirenlerin Kulp'ta geçtiğimiz eylül ayında yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları olduğunu ve bu durumdan HDP'yi sorumlu tuttuklarını ifade ederek "Korucular sistem eliyle bunu yapıyor. Akrabalarını patlamada kaybedenler bu durumu gerekçe göstererek 'HDP'yi Kulp'ta kapatacağız' diyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bunu devleti arkalarına almadan yapabilirler mi? Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü burada, atılan taşlar deliller burada, kimin yaptığı ortaya çıkarılsın" dedi.

Kaynak: Evrensel