HDP'nin yarın gerçekleştirilecek kongresi öncesi İstanbul, Diyarbakır ve Aydın'da aralarında kongre delegelerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde sabah saatlerinde yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Hangi gerekçeyle gözaltına alındıkları öğrenilemeyen Fırat Toptemur, Esra Toptemur, Rojin Ürper ve ismi öğrenilemeyen iki kişi Sultanbeyli İlçe Emniyeti'ne götürüldü. 
 
ÜMRANİYE'DE 1 GÖZALTI

Ümraniye'de ise Mehmet Ay adlı kişi bu sabah yapılan operasyonla gözaltına alındı. Ay'ın Ümraniye İlçe Emniyeti'nde tutulduğu öğrenildi. 
 
6 KİŞİ SERBEST

Öte yandan Sultanbeyli'de Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 11 Şubat'ta yapacağı kongre öncesi çalışma yürüten parti çalışanları Tülay Aydın, Saltanat Yılmaz, Binguzer Ulu, Muhlis Bozdemir, Cemil Hanoğlu ve Güneş Sarıkabadayı dün akşam saatlerinde gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 6 kişinin gece saatlerinde Sultanbeyli Fatih Karakolu'nda ifadeleri alındı. Alınan ifadeleri ardından 6 kişi serbest bırakıldı. 
 
DİYARBAKIR’DA 1 GÖZALTI

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bir eve sabaha karşı polisler tarafından baskın düzenlendi. Evdeki tüm eşyaları sağa sola dağıtarak arama yapan polisler ardından Ahmet Alınbay'ı gözaltına aldı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemezken, Alınbay'ın daha önce ilçeyi terk etmesi yönünde polislerce tehdit edildiği ileri sürüldü. 
 
AYDIN'DA 7 GÖZALTI

Aydın’da da sabah saatlerinde HDP’ye dönük yapılan operasyonlarda en az 7 kişi gözaltına alındı. HDP kongre delegeleri ile yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü. Gözaltına alındığı belirlenen kişilerin isimleri şöyle: “HDP kongre delegeleri Engin Aydın, Sabahattin Bor, Hamit Ergül, Osman Dağtekin, HDP İl Yöneticisi Eren Gürbüz, HDP üyeleri Çetin Taş, Nazlı Boza.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı