Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yarın Ankara'da yapılacak 4. Büyük Olağan Kongresi’ne katılmak için bugün sabah saatlerinde Van'dan yola çıkan partilileri taşıyan 3 otobüs engellendi.

Kentin Erciş ilçesinde, kongreye gidecek partililerin kiraladığı özel bir firmaya ait 2 otobüsün "hacizli" olduğunu ileri süren polisler, otobüslerin otogardan çıkışına izin vermedi. Otobüslerin içerisindeki partililer aşağıya indirdi.

Durdurularak, el konulan otobüslerin şoförleri, yasal hiçbir sorunun olmadığını ve tamamen keyfi bir durumun söz konusu olduğunu ifade etti.

İNDİRİLEN YOLCULAR YAYA YÜRÜYOR

Benzer şekilde Çaldıran ve Muradiye ilçelerinden kongreye gidecek HDP'lileri taşıyan başka bir otobüs ise, Muradiye'nin Ünseli Mahallesi'nde bulunan Jandarma Arama Noktası'nda durduruldu.

Askerler, burada da otobüsün “hacizli" olduğunu ileri sürerek, yola devam etmelerine izin verilmeyeceğini söyleyip, partilileri aşağıya indirdi.

Duruma tepki gösteren bazı partililer, başka bir araç bulunana kadar yolu yaya yürümeye başladı.

HACİZ KARARI 21 ŞUBAT'A AİT!

Maruz kaldıkları engellemeye dair konuşan HDP Muradiye İlçe Eşbaşkanı Vahyettin Uca, söz konusu haciz kararının 21 Şubat'a (dün) ait olduğuna söyledi.

Uca, "Ankara'ya gireceğimiz zaman araç trafikten men ediliyor, bu açıkça bizim Ankara'ya gitmemizi önlemek için yapılan bilinçli bir harekettir. Bizler bu olaydan sonra arkadaşlarımızla görüştük ve bize Van'dan yeni bir araç gönderecekler. Araç bize yetişene kadar yolumuza yaya olarak devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı