Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, ‘abluka’ altındaki kentlere gerçekleştireceği ziyaretler kapsamında 79 gün boyunca süren saldırılarda harabeye çevrilen Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine geldi. 

DİHA’nın haberine göre; aralarında HDP Kadın Meclisi üyeleri Asiye Kolçak, Aynur Timur, Beycan Taşkıran, Nur Aytemur, HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu ile Meclis Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın bulunduğu 15 kişilik heyet, Yeşildere, Dize, Eski Kışla, Mezarlık, Orman, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde incelemelerde bulundu. 

Yapılan incelemeler sonrasında heyet adına açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, devlet güvenlik güçlerinin saldırıları sonucunda Yüksekova’nın yaşanılamaz hale geldiğini söyledi. 

Devlet güvenlik güçlerinin ilçede evleri yakıp yıktığını söyleyen Buldan, Yüksekova halkı için maddi ve manevi bütün imkanlarını seferber edeceklerini dile getirerek, "Yüksekova'yı ve halkını eskisi gibi yaşamlarına döndürebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.


HEYET 5 GÜN YÜKSEKOVA’DA KALACAK 

Yıkımın Yüksekova halkının hafızasından asla silinmeyeceğini vurgulayan Buldan, "Bu haksızlığa bu hukuksuzluğa karşısında ayakta durmasında bilecek Yüksekova halkı buna inanıyorum. Yüksekova halkı direngen bir halktır. Cesur bir halktır" diye konuştu. 

Heyetin 5 gün Yüksekova’da kalacağı belirtildi.