HDP Kadıköy ilçe binasına yapılan baskın ardından gözaltına alınan ilçe eşbaşkanı Gül Demir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Dün gece emniyet sorgusu tamamlanan Demir, bugün öğle saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne getirildi. Savcılık sorgusunun ardından Demir tutuklanma talebiyle İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Demir sorgusunun ardından "örgüt propagandası yapmak" ve "suç ve suçluyu övmek" iddiasıyla tutuklandı. Hakimlik, tutuklama kararı verdiği sırada ara bile vermemesi dikkat çekti. Hakimlik, arama sırasında el konulan materyalleri kuvvetli suç şüphesi olarak değerlendirildi. 

Demir'in tutuklanmasına gerekçe ise dün HDP Kadıköy ilçe binasına yapılan baskında ele geçirilen materyaller olduğu belirtildi. Aramalarda el konulan, Demokratik Modernite ve Özgür Halk Dergisi, kadın dergileri ile bazı fotoğraflar suç unsuru olarak gösterildi. 

El konulan kitap, dergi ve bildiriler "ideolojik örgüt mensubu kişilerin eğitim dokümanı" olarak, fotoğraf ve resimler ise "örgüt propagandası" kapsamında değerlendirildi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı