İzmir’de, “örgüt propagandası” iddiasıyla gözaltına alınan aralarında İzmir HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile HDP PM Üyesi Dilek Aykan’ın bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

İzmir'de 9 Mart'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında HDP PM Üyesi Dilek Aykan ve İl Eşbaşkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 24 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından dün sabah savcılık ifadeleri alınmak üzere adliyeye getirildi.

Adliyeye getirilen 24 kişinin savcılık ifadeleri alınmadan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sabah saatlerine kadar devam eden mahkemede ifade veren 24 kişiden, aralarında Aykan ve Uğur'un da bulunduğu 10 kişi "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklandı. 14 kişi ise serbest bırakıldı.

Tutuklananların isimleri ise şöyle: Cavit Uğur (HDP İl Eşbaşkanı), Dilek Aykan (HDP PM Üyesi), Elmas Çınar (HDP il yöneticisi), Hacay Yılmaz (HDP il yöneticisi), Hasse Bingöl Tekin (YAK-DER üyesi), Hülküye Yılmaz, Seyit Cem Çakmak (SGDF), Casım Saday, Dilan Yetişmiş, Makbule Gül.

Tutuklanan 10 kişi Şakran ve Kırıklar cezaevlerine gönderildi.