Halkların Demokratik Partisi (HDP), hafta sonu Genel Merkez binasında üst üste gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında, Antep, Urfa, Adana, Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplam 7 büyükşehirde aday göstermeyeceğini deklere etmişti.

Aday gösterilmeyen illere bağlı ilçelerde ise kendi adaylarını göstereceğini ifade eden HDP, İstanbul’un 6 ilçesinde aday çıkarıyor.

Bu kapsamda CHP ile de görüşmeler yapıldığı ifade ediliyor.

6 İLÇEDE ADAY GÖSTERECEK

Büyükşehirde kilit oya sahip HDP, ilçe belediyeleri için seçim stratejisini tamamladı. Bağcılar, Kağıthane, Arnavutköy, Esenler, Bakırköy'de kendi adaylarıyla seçime katılmayı kararlaştıran HDP, bu ilçeler dışında Kürt seçmeninin yoğun olduğu bir ilçede daha aday gösterecek.

KAYA VE PAYLAN ADAY

MA’nın haberine göre, HDP'nin güçlü olduğu ilçelerden biri olan Bağcılar'da İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın aday gösterildiği dile getirildi. Bakırköy için ise, milletvekili Garo Paylan aday gösteriliyor.

KÜÇÜKÇEKMECE ADAYINA TEPKİLİ

Demokratik kamuoyunun talebi üzerine CHP ile görüşmeler sürdüren HDP, CHP-İYİ Parti ittifakı ile Küçükçekmece'de aday gösterilen Kemal Çebi'ye sıcak bakmıyor. Ayrıca CHP’nin bazı ilçelerdeki adayları da HDP cephesinde memnuniyetsizlik yarattığı ifade edildi.

MARMARA BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLECEK

İstanbul dışında Tekirdağ, Edirne, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir illerinde de kendi adaylarıyla sandığa gidecek olan HDP, güçlü olduğu tüm ilçelerde de aday gösterecek.